Entrades

L’esforç professional

A les classes de valors de 2n ESO estem tractant  el tema de l’esforç professional i per trobar  exemples propers  els alumnes han entrevistat els seus propis pares i mares. Alguns testimonis:

 

“ Volia ser astronauta, m’agradava molt l’espai. Actualment sóc enginyer de Software. Sempre he de mantenir-me actualitzat, perquè la meva professió canvia molt ràpid. El més important és fer les coses bé, perquè els altres  sabran que fas les coses amb qualitat i ells poden confiar en que tu faràs un bon treball”

 

 

 

“Als 18 treballava al Mc Donalds per guanyar uns diners i pagar-me els estudis. El més difícil de la meva feina és quan algun pacient li donen un diagnòstic dolent. A vegades no ens adonem  de petites coses importants  com poder dutxar-se sol o parlar o caminar o menjar sol, petites coses de les que fem dia a dia que no valorem”

 

 

 

 

“De petit ja treballava a un taller. Vaig començar als 16 anys.  Em vaig formar estudiant i practicant. El més difícil de la meva feina és trobar caps que siguin respectuosos i justos. He hagut de començar de zero dues o tres vegades. No m’he de seguir formant, però cada dia aprenc coses noves”.

2n d’ESO Iniciació al llenguatge cinematogràfic

En  el mes de febrer en el projecte de 2n d’ESO Iniciació al llenguatge cinematogràfic, vam començar una activitat que es diu “ la pel·lícula del mes”.  Els alumnes han d’escollir cada mes una pel·lícula , d’un  llistat de diferents  films (clàssics , actuals, animació,…) que els hi donem. Després de veure la pel·lícula els alumnes fan un ressenya jugant amb el disseny ( Canva) en  format din A4.

Ells mateixos també han creat i  muntat un sistema per penjar els millors a la seva aula.

Us passem unes quantes fotos perquè veieu el resultat!

 

 

Sortida Laberint d’Horta

Dijous passat l’alumnat de segon d’ESO de l’Institut l’Alzina va fer una sortida al laberint d’Horta durant tot el matí.
L’alumnat s’ho va passar d’allò més bé fent les activitats proposades sobre l’aigua al parc del laberint d’Horta i gaudint del bon temps que ens acompanyava.
En general, va ser una experiència molt profitosa per a tots i totes.

Xerrada online de la guionista i escriptora Anna Manso

El passat dia 16 de febrer ens va visitar virtualment la escriptora i guionista Anna Manso. Vam fer una sessió amb  2n d‘ESO  dintre del nostre projecte Iniciació al llenguatge cinematogràfic. L’Anna ens va parlar de la creació, de com a partir de diferents idees podem construir una història . Els va explicar els passos a seguir per escriure un guió, crear uns personatges, crear una trama i estructurar la història per després realitzar un curt.

Xerrades i activitats de tutoria

El Pla d’Acció Tutorial del centre preveu diverses activitats per tal de conscienciar, prevenir i acompanyar l’alumnat en el seu procés de creixement personal i també d’orientació acadèmica.
Aquesta setmana l’entitat sense ànim de lucre AREP per la salut mental ha explicat a l’alumnat de 3r d’ESO què és la salut mental, quins tipus de malalties hi ha i com podem evitar l’estigmatització d’aquest col·lectiu que els aïlla de la societat. A més, l’alumnat de 2n d’ESO ha assistit a la xerrada sobre Sostenibilitat impartida pel punt JIP (Jove, Informa’t i Participa).
Al taller de sostenibilitat es van treballar els conceptes sobre les 3R (Reciclar, Reduir i Reutilitzar). Es va generar un debat sobre quines accions cal fer per complir-les, quines estan a les nostres mans i quines realitzem. Seguidament es va reflexionar sobre la nostra pròpia petjada ecològica. Cada alumne va treure el seu esmorzar d’aquell dia i va ser conscient del volum de residus que podia genera només amb l’esmorzar de mig matí. A continuació l’alumnat va comprovar l‘origen de la seva roba (on estava feta) i vam dibuixar un mapamundi i vam col·locar totes les ubicacions que deien. Vam llegir i aprendre el circuit que fa la roba fins que arriba a les nostres mans i es va reflexionar sobre si el preu que paguem és just sent conscients de tot el procés. Per acabar es va fer una pluja d’idees per aconseguir una aula més ecològica i consells sostenibles.
Equip de tutors i tutores de L’Alzina

Escriptora barroca María de Zayas

L’alumnat de 2n d’ESO ha estudiat a l’escriptora barroca María de Zayas, qui és considerada una de les pioneres del feminisme literari en llengua castellana.

Esperem que gaudiu d’aquesta petita i representativa mostra.

 

Fotografies pòetiques. Projectes 2n ESO

Aquests treballs formen part del projecte de 2n d’ESO. A partir de l’estudi de les fotografies de l’artista CHEMA MADOZ, vam proposar als alumnes fer lliurement les seves pròpies fotografies poètiques seguint algunes de les característiques del treball d’aquest artista.

Us mostrem  en aquest vídeo les fotografies tant interessants i plenes de sensibilitat  que han fet els nostres alumnes.

 

Senzills experiments per fer ciència | 2n ESO

Us convidem a veure els videos que algunes alumnes de 2n d’ESO han gravat amb senzills experiments per fer ciència i relaxar-se alhora.
Aquesta activitat parteix de la Càpsula d’experiments de relaxació “Resquiesque curarum” de @lesluciferases

Dibuixos durant el confinament | 2n d’ESO

Hem proposat als  alumnes de segon  d ‘ESO que fessin dibuixos durant aquest dies de confinament. Els hem donat diferents temes:
1.- Què veig des de la meva finestra?
2.- Com em sento?
3.- Dibuix lliure.
Aquí teniu els dibuixos que ens han enviat.
GRÀCIES a tots els artistes que han participat

Recull d’imatge 2n ESO projectes Física i Química

Benvolgudes famílies,
Us presentem un recull d’imatges del que han fet els alumnes de 2n de l’ESO durant el que portem de curs a la part de projectes de Física i Química.
Podeu veure una selecció d’imatges on els alumnes han après entre altres a treballar en equip, a dissenyar experiments per treballar el mètode científic, a crear mapes conceptuals per treballar més tard amb ells al laboratori, hem celebrat la Setmana de la Ciència fent una gran Taula Periòdica commemorant el seu 150è aniversari, hem fet sortides al Cosmocaixa i al Laberint d’Horta… En definitiva hem treballat molt i seguirem fent-ho.
Cuideu-vos.