Entrades

Conscienciació sobre la diversitat funcional

Durant aquests dies  l’alumnat de 2n d’ESO ha rebut dos representants i membres de la Federació Ecom a Catalunya.  Han donat testimoni de la necessitat d’atenció, visualització i inclusió de les persones amb diversitat funcional a la societat. 
El taller ha començat fent un feedback amb els alumnes amb diverses preguntes com ara si consideren necessari la inclusió a l’escola de les persones amb alguna discapacitat física o si l’escola com espai suposa una barrera per a les persones amb discapacitat funcional.
Després han posat un documental Vides diverses en què persones amb discapacitats físiques i professionals del sector apel·len a la societat perquè defensi la diversitat i el dret de totes les persones a tenir els mateixos drets.

Setmana de la ciència

Amb motiu de la setmana de la ciència, els alumnes de 2n ESO han fet una Recerca de l’evolució dels zoos per acabar fent un #instaposter. Per grups van elaborar un post d’instagram amb una imatge I una explicació en anglès de com eren/que Hi havia als zoos en el passat.

Aprofitant el grup partit, vam començar un debat en anglès sobre si avui dia els zoos en cara tenen Raó de ser.

Cuentos de Navidad

Los alumnos y alumnas de 2ºESO han escrito cuentos de Navidad en la clase de castellano. Textos emotivos, dulces, sorprendentes, en los que han desplegado sus dotes creativas, imaginativas y artísticas para transportarnos a la magia de las fechas más entrañables del calendario.

Visita la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta

Els alumnes de 2A d’ESO han visitat la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta.
Han descobert com descobrir llibres que els puguin apassionar a la mateixa biblioteca però també a través de les xarxes, amb els booktubers i els booktrailers. Han gaudit d’un joc manipulatiu que els ha fet fullejar uns quants llibres juvenils per classificar-los.
Ha estat una hora molt profitosa i literària!!!

L’esforç professional

A les classes de valors de 2n ESO estem tractant  el tema de l’esforç professional i per trobar  exemples propers  els alumnes han entrevistat els seus propis pares i mares. Alguns testimonis:

 

“ Volia ser astronauta, m’agradava molt l’espai. Actualment sóc enginyer de Software. Sempre he de mantenir-me actualitzat, perquè la meva professió canvia molt ràpid. El més important és fer les coses bé, perquè els altres  sabran que fas les coses amb qualitat i ells poden confiar en que tu faràs un bon treball”

 

 

 

“Als 18 treballava al Mc Donalds per guanyar uns diners i pagar-me els estudis. El més difícil de la meva feina és quan algun pacient li donen un diagnòstic dolent. A vegades no ens adonem  de petites coses importants  com poder dutxar-se sol o parlar o caminar o menjar sol, petites coses de les que fem dia a dia que no valorem”

 

 

 

 

“De petit ja treballava a un taller. Vaig començar als 16 anys.  Em vaig formar estudiant i practicant. El més difícil de la meva feina és trobar caps que siguin respectuosos i justos. He hagut de començar de zero dues o tres vegades. No m’he de seguir formant, però cada dia aprenc coses noves”.

2n d’ESO Iniciació al llenguatge cinematogràfic

En  el mes de febrer en el projecte de 2n d’ESO Iniciació al llenguatge cinematogràfic, vam començar una activitat que es diu “ la pel·lícula del mes”.  Els alumnes han d’escollir cada mes una pel·lícula , d’un  llistat de diferents  films (clàssics , actuals, animació,…) que els hi donem. Després de veure la pel·lícula els alumnes fan un ressenya jugant amb el disseny ( Canva) en  format din A4.

Ells mateixos també han creat i  muntat un sistema per penjar els millors a la seva aula.

Us passem unes quantes fotos perquè veieu el resultat!

 

 

Sortida Laberint d’Horta

Dijous passat l’alumnat de segon d’ESO de l’Institut l’Alzina va fer una sortida al laberint d’Horta durant tot el matí.
L’alumnat s’ho va passar d’allò més bé fent les activitats proposades sobre l’aigua al parc del laberint d’Horta i gaudint del bon temps que ens acompanyava.
En general, va ser una experiència molt profitosa per a tots i totes.

Xerrada online de la guionista i escriptora Anna Manso

El passat dia 16 de febrer ens va visitar virtualment la escriptora i guionista Anna Manso. Vam fer una sessió amb  2n d‘ESO  dintre del nostre projecte Iniciació al llenguatge cinematogràfic. L’Anna ens va parlar de la creació, de com a partir de diferents idees podem construir una història . Els va explicar els passos a seguir per escriure un guió, crear uns personatges, crear una trama i estructurar la història per després realitzar un curt.

Xerrades i activitats de tutoria

El Pla d’Acció Tutorial del centre preveu diverses activitats per tal de conscienciar, prevenir i acompanyar l’alumnat en el seu procés de creixement personal i també d’orientació acadèmica.
Aquesta setmana l’entitat sense ànim de lucre AREP per la salut mental ha explicat a l’alumnat de 3r d’ESO què és la salut mental, quins tipus de malalties hi ha i com podem evitar l’estigmatització d’aquest col·lectiu que els aïlla de la societat. A més, l’alumnat de 2n d’ESO ha assistit a la xerrada sobre Sostenibilitat impartida pel punt JIP (Jove, Informa’t i Participa).
Al taller de sostenibilitat es van treballar els conceptes sobre les 3R (Reciclar, Reduir i Reutilitzar). Es va generar un debat sobre quines accions cal fer per complir-les, quines estan a les nostres mans i quines realitzem. Seguidament es va reflexionar sobre la nostra pròpia petjada ecològica. Cada alumne va treure el seu esmorzar d’aquell dia i va ser conscient del volum de residus que podia genera només amb l’esmorzar de mig matí. A continuació l’alumnat va comprovar l‘origen de la seva roba (on estava feta) i vam dibuixar un mapamundi i vam col·locar totes les ubicacions que deien. Vam llegir i aprendre el circuit que fa la roba fins que arriba a les nostres mans i es va reflexionar sobre si el preu que paguem és just sent conscients de tot el procés. Per acabar es va fer una pluja d’idees per aconseguir una aula més ecològica i consells sostenibles.
Equip de tutors i tutores de L’Alzina

Escriptora barroca María de Zayas

L’alumnat de 2n d’ESO ha estudiat a l’escriptora barroca María de Zayas, qui és considerada una de les pioneres del feminisme literari en llengua castellana.

Esperem que gaudiu d’aquesta petita i representativa mostra.