Entrades

Escriptora barroca María de Zayas

L’alumnat de 2n d’ESO ha estudiat a l’escriptora barroca María de Zayas, qui és considerada una de les pioneres del feminisme literari en llengua castellana.

Esperem que gaudiu d’aquesta petita i representativa mostra.

 

Fotografies pòetiques. Projectes 2n ESO

Aquests treballs formen part del projecte de 2n d’ESO. A partir de l’estudi de les fotografies de l’artista CHEMA MADOZ, vam proposar als alumnes fer lliurement les seves pròpies fotografies poètiques seguint algunes de les característiques del treball d’aquest artista.

Us mostrem  en aquest vídeo les fotografies tant interessants i plenes de sensibilitat  que han fet els nostres alumnes.

 

Senzills experiments per fer ciència | 2n ESO

Us convidem a veure els videos que algunes alumnes de 2n d’ESO han gravat amb senzills experiments per fer ciència i relaxar-se alhora.
Aquesta activitat parteix de la Càpsula d’experiments de relaxació “Resquiesque curarum” de @lesluciferases

Dibuixos durant el confinament | 2n d’ESO

Hem proposat als  alumnes de segon  d ‘ESO que fessin dibuixos durant aquest dies de confinament. Els hem donat diferents temes:
1.- Què veig des de la meva finestra?
2.- Com em sento?
3.- Dibuix lliure.
Aquí teniu els dibuixos que ens han enviat.
GRÀCIES a tots els artistes que han participat

Recull d’imatge 2n ESO projectes Física i Química

Benvolgudes famílies,
Us presentem un recull d’imatges del que han fet els alumnes de 2n de l’ESO durant el que portem de curs a la part de projectes de Física i Química.
Podeu veure una selecció d’imatges on els alumnes han après entre altres a treballar en equip, a dissenyar experiments per treballar el mètode científic, a crear mapes conceptuals per treballar més tard amb ells al laboratori, hem celebrat la Setmana de la Ciència fent una gran Taula Periòdica commemorant el seu 150è aniversari, hem fet sortides al Cosmocaixa i al Laberint d’Horta… En definitiva hem treballat molt i seguirem fent-ho.
Cuideu-vos.

En un lugar de la Mancha…

Quatre alumnes de 2n d’ESO van confeccionar un vídeo com a colofó al seu treball i a la seva exposició oral sobre El Quixot, de Miguel de Cervantes, que havien de fer el divendres 13 de març a la classe de castellà. Com que aquell dia ja estava tancat el centre, us l’ensenyem ara.

 

 

Sortida Neu 2020 | 2n ESO

Benvolgudes famílies

Us compartim les primeres fotos dels vostres fills i filles a les pistes d’esquí.

Beca Programa de Inmersión Lingüística en inglés (2n ESO)

Ayudas destinadas a grupos de alumnos de 6º de Educación Primaria y 2º de Educación Secundaria Obligatoria para el desarrollo de un Programa de Inmersión Lingüística en inglés. Con ello, se pretende estimular la práctica oral de la lengua inglesa en entornos comunicativos no formales más dinámicos y atractivos. Asimismo, dentro de las actividades a desarrollar, se tratarán temáticas de interés científico y medioambiental, y se promoverá la convivencia con alumnos de otros lugares de España. Durante el desarrollo del programa, la lengua vehicular en la que se desarrollarán todas las actividades será el inglés.

Per més informació, consulteu https://www.educacionyfp.gob.es/servicios-al-ciudadano/catalogo/estudiantes/becas-ayudas/para-estudiar/idiomas/inmersion-linguistica.html

TERMINI DE LA SOL.LICITUD : 10 de febrer 2020

Mural sobre les dones de l’Antiguitat grega

Safo de Lesbos, Diòtima, Olímpia d’Èpir, Teano de Crotone i Aspàsia de Milet són algunes de les dones de l’Antiguitat grega els noms de les quals han arribat, malgrat la invisibilització i la desautorització històriques, fins a nosaltres.

Amb l’objectiu de conèixer-les una mica més i de valorar les seves aportacions en àmbits com la política, la literatura, la filosofia i la ciència en una època que solia confinar el sexe femení a l’espai domèstic, els i les alumnes de la matèria de Cultura clàssica de 2n de l’ESO han realitzat un petit treball de recerca sobre aquests personatges, que amb el seu exemple ens mostren que, fins i tot en els moments històrics més adversos, sempre hi ha hagut dones que han trobat un espai de llibertat.

El resultat es pot veure en el mural del Departament de Socials, al segon pis del nostre institut.

Creació maquetes sobre l’Edat Mitjana

L’alumnat de 2n d’ESO ha elaborat un conjunt de boniques i creatives maquetes sobre l’ Edat Mitjana.

Un racó de la nostra biblioteca s’ha omplert de castells, cases, ciutats emmurallades, molins,….medievals.