Entrades

The Show Must Go On!!!

I per acabar el curs… Una mica de “drama”. L’alumnat de 1ESO ha representat el mite “Pandora’s box” en anglès. Una  divertida activitat amb la qual, a més de desenvolupar la seva competència comunicativa en anglès, han après col·laboració i respecte. I ara… The Show Must Go On!!!

Sortida al teatre de 1r d’ESO

El divendres 11 de febrer l’alumnat de 1r d’ESO va realitzar una sortida al Centre Catòlic de Sants.
Allà van poder veure l’adaptació al teatre de l’obra “L’assassinat del professor de matemàtiques“, de Jordi Sierra i Fabra.

Taller gestió de les emocions

La setmana passada en Xavi del Punt JIP va impartir un taller de “Gestió de les emocions” a l’alumnat de 1r d’ESO.

Hem posat nom a les nostres emocions, als estats afectius que experimentem arran de les diverses situacions que vivim. Hem reflexionat sobre la intensitat de les emocions que sentim, sobre el fet que no hi ha emocions positives o negatives, que tot depèn del moment i de les coses que ens passen.

Hem entès també que les nostres emocions poden ser molt canviants al llarg d’un mateix dia.

Per acabar, hem realitzat una activitat grupal sobre què necessitem per sentir-nos bé a la classe i què podem aportar cadascuna de les persones per tal que el grup funcioni bé.

Ha estat una activitat molt enriquidora.

 

Taller sobre pantalles segures

Durant el mes de novembre, a les tutories de 1r d’ESO, dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona ens han visitat per a realitzar un taller sobre Pantalles Segures, és a dir, sobre conductes de risc i addiccions a les xarxes socials.
Han explicat a l’alumnat les mesures de seguretat que han d’adoptar quan accedeixen a internet en general i, en particular, quan fan servir  un perfil a les diferents xarxes socials i a d’altres aplicacions (identitat digital saludable).  També els han parlat dels factors de risc en accedir a internet, com ara el ciberbullying, el grooming, el sexpreading, etc.. Ha estat una xerrada molt interessant i clarificadora.

Formació funcionament iPad famílies 1r ESO

Benvolgudes famílies de 1r ESO,

El proper divendres 26 de novembre de 18.30 a 20h farem un sessió pràctica per a les famílies de 1r d’ESO sobre el funcionament dels ipads. A través del tokapp rebreu l’enllaç meet.

Esperem la vostra participació.

Informació iPAD i entorn digital

Arquitectura a les Aules

Per tercer any consecutiu, hem participat a la convocatòria d’Arquitectura a les Aules, un programa de tallers d’arquitectura a les escoles que el COAC organitza durant la Setmana d’Arquitectura.

L’alumnat de primer d’ESO de l’Alzina, en el marc de projectes, ha rebut a dues arquitectes que els han convidat a dissenyar una plaça del seu entorn immediat. Hi ha hagut idees molt bones per transformar espais com la plaça del canòdrom o crear-ne de nous, com un futur Parc Arqueològic del Rec Comtal.

En petits grups han fet unes maquetes molt creatives !

 

Compte amb el mosquit tigre!

Voleu ajudar a reduir la propagació del mosquit tigre i el risc de transmissió de malalties que pot comportar?

L’alumnat de 1r d’ESO s’han convertit en experts i expertes del tema participant en el projecte de ciència ciutadana Mosquito Alert i ara ja tenen els seus productes de final de projecte.
S’han documentat i han fet diverses activitats, han observat les diferents fases del mosquit al laboratori (ous, larves, pupes i mosquits adults) i han fet treball de camp a l’entorn de l’institut per trobar possibles punts de cria i comunicar-ho mitjançant l’aplicació a l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Dels diversos productes finals proposats, la majoria de grups ha triat fer un tríptic divulgatiu sobre les característiques del mosquit tigre a través de jocs que ells i elles mateixes han dissenyat o fer un vídeo per difondre el projecte i les mesures de prevenció que podem adoptar la ciutadania per evitar que ens piqui el mosquit tigre.
Des de casa també podeu participar en el projecte introduint les dades de mosquits o possibles punts de cria que veieu, a través de l’app Mosquito Alert.

Els cinc regnes dels éssers vius

Sabeu quins són els 5 Regnes dels éssers vius? Si no ho sabeu, pregunteu als alumnes de Primer d’ESO, que ho van descobrir abans de Setmana Santa fent la Gimcana dels 5 Regnes.

En equips van passar per una sèrie de proves en les que van demostrar els seus coneixements sobre les característiques dels éssers vius i  en cada prova van guanyar unes cartes.

Amb aquestes cartes que contenien informació i imatges d’éssers vius van fer un joc final per descobrir quins són els 5 Regnes i les seves característiques. En acabar, cada grup va fer un pòster d’un Regne. El grup guanyador va poder escollir!

I en tornar de Setmana Santa…van fer una exposició oral del seu pòster a la resta de companys. Aquí teniu el resultat:

Mosquito alert

L’alumnat de 1r d’ESO està participant en el programa Mosquito Alert de ciència ciutadana.
S’estan formant per ajudar als científics en el control de l’expansió dels mosquits que més problemes de salut estan comportant.
Aquesta setmana han estat al laboratori observant mosquits adults, en fase de larva i en fase de pupa.
Era difícil perquè les larves es mouen ràpid! L’Ariadna, científica del projecte, ens ha explicat moltes coses del mosquit tigre i han estat tots i totes molt interessades.

Sessions informatives en línia per a famílies amb infants que començaran P3 i 1r d’ESO

La sessió al Districte de Sant Andreu serà dimarts 2 de març a les 16.30 h i aviat s’anunciarà l’enllaç a través del qual es podrà seguir. També hi ha informació disponible sobre les jornades de portes obertes.

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya regula el procés de preinscripció i matrícula de l’alumnat als centres del Servei d’Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics. A Barcelona aquest procés el gestiona el Consorci d’Educació de Barcelona, que preveu sessions informatives i jornades de portes obertes per tal que pugueu agilitzar les inscripcions als diferents nivells educatius. Al Districte de Sant Andreu cal que estigueu atentes i atents de cara al proper 2 de març, quan està previst que se celebri la sessió informativa per a les preinscripcions a P3 i 1r d’ESO.

Com a novetat, aquest any les famílies haureu de fer el procés de preinscripció de manera telemàtica al web preinscripcio.gencat.cat. 

La sessió de P3, a les 16.30 h, es podrà seguir a través d’aquest enllaç, i la de 1r d’ESO, a les 18.30 h, es durà a terme a través d’aquest enllaç

Calendari de presentació de sol·licituds de preinscripció

Educació infantil de segon cicle i educació primària
del 15 al 24 de març de 2021

Educació secundària obligatòria
del 17 al 24 de març de 2021

Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny
de l’11 al 17 de maig de 2021

Cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny
del 25 al 31 de maig de 2021

On us podeu informar

Per participar en el procés de preinscripció amb totes les garanties, teniu al vostre abast diversos canals informatius i de suport:

edubcn.cat

Tota la informació de l’oferta educativa de Barcelona:

– Guia de centres educatius de la ciutat

– Àrees d’influència i centres de proximitat al domicili

– Consulta d’adscripcions

– Jornades de portes obertes dels centres

preinscripcio.gencat.cat (properament disponible)

Per acompanyar-vos durant la formalització, la presentació i el seguiment de la sol·licitud i, finalment, per fer la matriculació al centre assignat.

A l’apartat Centre d’ajuda trobareu diversos materials digitals de suport (guia, preguntes més freqüents, vídeos, podcast…).