Entrades

Planetari Municipal

La setmana passada els grups de 1r d’ESO van fer una sortida molt interessant al Planetari Municipal per iniciar el projecte Hi ha vida a altres planetes? En Jaume els va deixar bocabadats i l’alumnat no va parar de fer preguntes.

També vam aprofitar per fer jocs i activitats de cohesió de grup als Jardins del Doctor Pla i Armengol. S’ho van passar d’allò més bé!

En podeu veure algunes fotos aquí.

Colònies 1r d’ESO

Benvolgudes famílies

Compartim amb vosaltres l’àlbum de fotos de les colònies a la Garrotxa de l’alumnat de 1r d’ESO

https://photos.app.goo.gl/JC7cq5QtGEeoXj4t6

Sortida Delta del Llobregat

L’alumnat de primer d’ESO ha visitat l’espai natural Remolar Filipines al Delta del Llobregat.

Han pogut conèixer les característiques territorials i evolució, i la flora i la fauna que hi habita. Al llarg del recorregut han pogut gaudir de diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna.

En l’aguait han observat diferents  ocells aquàtics, com ara ànecs, cabussets o martinets blancs.

Mitologia grega

En el marc de Projectes, l’alumnat de primer d’ESO ha treballat una creació sobre mitologia grega en el que han col·laborat les matèries de Música, Visual i Plàstica, Cultura i Valors i Castellà.

Primer, els  mites es van representar a la classe, i per tancar el projecte s’ha fet una representació per l’alumnat de cinquè de primària de l’escola Ferran i Clua. S’ha representat els mites d’Hèracles, el mite del laberint de Creta, el Judici de Paris, la Ilíada i l’Odissea. La representació en teatre d’ombres ha estat acompanyada per l’actuació musical d’un grup d’alumnes que han interpretat  l’Epitaki Seikilos, una melodia grega que es la composició musical completa més antiga que es conserva.

Déus, herois i mites

L’alumnat de primer d’ESO ha realitzat la visita guiada “Déus, herois i mites” al Museu d’Arqueologia de Catalunya. Hem fet un recorregut pel museu i hem conegut com els grecs explicaven els fenomens naturals a través de la mitologia, les diferents generacions de déus, i fins i tot ens han fet una dinàmica en la que cada grup havia de demanar el favor dels déus, i més d’una s’ha sentit molt poderosa!

L’activitat forma part del projecte sobre mitologia grega que estem treballant aquest trimestre.

En aquesta visita hem aprofitat per visitar els jardins del teatre grec, un espai molt especial de la muntanya de Montjuïc.

 

Sortida memòries de les guerres

L’alumnat de 1r d’ESO hem participat en l’activitat Memòria de les guerres organitzada pel Born Centre de Cultura i Memòria.

En aquesta activitats hem conegut a través de restes arqueològiques el setge de Barcelona de 1714,  i a través d’audiovisuals, els bombardejos de la nostra ciutat durant la guerra civil espanyola. Hem reflexionat que a les guerres es vulneren els drets fonamentals de les persones i ho hem treballat contextualitzat en un conflicte contemporani, la guerra del coltan.

 

Sortida Planetari municipal

Sortida de l’alumnat de 1r ESO al Planetari Municipal en el marc del projecte sobre l’univers .També es va visitar els Jardins del Doctor Pla i Armengol.

Hoy mi clase  y yo hemos ido al planetario que está en la Escuela del Mar. Hemos ido caminando desde el instituto hasta ahí.

Estábamos yendo para el planetario,
Caminando y nos paramos en un parque y desayunamos. Después jugamos al pañuelo y a la araña peluda.
Luego seguimos el camino hasta el planetario y llegamos.
El Jaume fue quien nos explicó cosas del universo y también como estaba el cielo en esa hora y también como estará de noche.
También nos explicó los proyectos que la Nasa está haciendo y los que haràn en el futuro. Luego cuando se acabó volvimos al instituto. Llegamos sobre las 13,25h. En la excursión me lo pasé bien y también miestras estábamos en el planetario.
Redacció per Samuel Hernández de 1r B”

The Show Must Go On!!!

I per acabar el curs… Una mica de “drama”. L’alumnat de 1ESO ha representat el mite “Pandora’s box” en anglès. Una  divertida activitat amb la qual, a més de desenvolupar la seva competència comunicativa en anglès, han après col·laboració i respecte. I ara… The Show Must Go On!!!

Sortida al teatre de 1r d’ESO

El divendres 11 de febrer l’alumnat de 1r d’ESO va realitzar una sortida al Centre Catòlic de Sants.
Allà van poder veure l’adaptació al teatre de l’obra “L’assassinat del professor de matemàtiques“, de Jordi Sierra i Fabra.

Taller gestió de les emocions

La setmana passada en Xavi del Punt JIP va impartir un taller de “Gestió de les emocions” a l’alumnat de 1r d’ESO.

Hem posat nom a les nostres emocions, als estats afectius que experimentem arran de les diverses situacions que vivim. Hem reflexionat sobre la intensitat de les emocions que sentim, sobre el fet que no hi ha emocions positives o negatives, que tot depèn del moment i de les coses que ens passen.

Hem entès també que les nostres emocions poden ser molt canviants al llarg d’un mateix dia.

Per acabar, hem realitzat una activitat grupal sobre què necessitem per sentir-nos bé a la classe i què podem aportar cadascuna de les persones per tal que el grup funcioni bé.

Ha estat una activitat molt enriquidora.