Entrades

Dia de la Dona i la Nena a la Ciència

Amb motiu del Dia de la Dona i la Nena a la Ciència, l’11 de febrer, durant aquesta setmana farem activitats per tal d’ampliar els referents de dones científiques i dones relacionades amb la tecnologia.

Al vestíbul hem posat una petita exposició amb breus biografies d’algunes grans dones.
Però volem fer créixer totes aquestes referents, i ens agradaria que des de casa també ens ajudeu, de manera que hem creat un mural col·laboratiu digital (Padlet) en el que hi podeu afegir totes aquelles dones relacionades amb la ciència que vulgueu.
Alimentem les futures científiques!
Fem créixer la comunitat educativa de l’Alzina!

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Dilluns 11 de Febrer l’alumnat de primer d’ESO ha assistit a la xerrada Mestr@s constructor@s, de la Sarai Pascua, treballadora de BBRAUN, que forma part del programa “Trobades 100tífiques” realitzat en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

 
En el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, 100 científiques han compartit  la seva experiència en la carrera cientificotecnològica amb alumnes de 100 escoles de Catalunya. Actualment només un 30% de noies tria una carrera relacionada amb tecnologia, matemàtiques, enginyeria, ciència o informàtica, i aquestes xerrades tenen per objectiu animar a les noies, però també als nois, a triar aquestes carreres.
 
Ens ha encantat la passió de la Sarai per l’enginyeria i ha despertat entre el nostre alumnat l’interès per aquesta professió, que ha preguntat moltíssimes coses.  
 

Programa impulsat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Consorci d’Educació de Barcelona, amb el suport del Barcelona Institute of Science and Technology i STEMcat.