Un nen, un professor, un llapis, un llibre, poden canviar el món

Durant els mesos de novembre i desembre hem treballat a les sessions de tutoria de 1r d’ ESO el valor de l’ educació i l’ enorme sort ( no sempre apreciada) que tenen els nostres estudiants de poder anar a un institut i aprendre en tant que , a molts indrets del món , ara, avui, en aquests moments, molts infants es veuen abocats a treballar ,fins i tot encadenats com esclaus ,als seus llocs de feina o, simplement ,sense possibilitat d’accedir al sistema educatiu per raons diverses i, majoritàriament, en societats tancades, amb idees ancorades en un passat massa llunyà ,però desgraciadament vívid.

Dos noms propis : Malala Yousafzai (Pakistan, 1997), la nena pakistanesa tirotejada pels talibans quan anava a l’escola i Kailash Satyarthi, activista indi pels drets dels infants. Ambdós han rebut el Premi Nobel de la Pau 2014 .El comitè del Nobel els ha distingit per la seva lluita en favor del dret a l’educació dels nens i les nenes.

Hem visionat alguns vídeos i hem sentit el discurs d’ una madura i esplèndida Malala davant l’ ONU ; hem reflexionat i , en grups, hem deixat testimoni gràfic al passadís de la primera planta de l’ Alzina.
Ens fem ressò de l’ editorial de la nostra revista : Aluzina ( De bolis i bales) i, per acabar, us deixem unes quantes imatges junt amb aquesta, ja per sempre inoblidable , frase de la Malala:

“One child, one teacher, one pen, one book can change the word”

(Un nen, un professor, un llapis, un llibre, poden canviar el món)

 

Tutories de 1r d’ESO

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *