Primer d’ESO al Montseny

El 6 de maig els grups de 1r C i 1r D de l’ESO vam fer una sortida a Santa Fe del Montseny.

La sortida ha estat organitzada pel departament de Biologia i Geologia amb l’objectiu de conèixer  diferents ecosistemes que podem trobar al Montseny.

Vam començar la ruta en el centre d’ Interpretació del Montseny, Can Casades. En aquest  punt trobem el “ bosc de fageda” amb el riu de Santa Fe. Mentre anem caminat cap a la zona d’ alta muntanya vam treballar el bosc de faig. El faig és un arbre que conforma boscos irregulars, atapeïts, foscos i humits: les fagedes.

A mesura que s’avança, el bosc va canviant i apareixen alguns fruits que ens trobem pel terra que ens avisen que toparem amb un “ bosc de castanyers”. Ens diuen que aquest bosc de castanyers amaga un secret i és que en realitat al ben mig, es troba una roureda antiga ( d’ aquí el nom de la ruta) i evidentment, parlem dels roures.

En sortir d’ aquesta zona es comença a veure una cosa nova, un bosc d’ una immensa presència, és un bosc de Cedres. Però aquest bosc no està sol, barrejant-se amb els cedres, podrem veure una mena d’ avet  anomenat  Avet de Douglas.

En tot el recorregut també ens hem d’anar fixant amb els rastres que han deixat els animals que viuen en el bosc.

Un cop acabada la ruta, vam tornar a Can Casades per dinar, jugar una estona i veure un documental sobre “les quatre estacions al Montseny”.

Teresa Sala

Departament de Ciències Naturals

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *