Famílies tecnològiques, famílies educadores … Famílies en xarxa

La tarda del 23 de gener, un grup de mares i pares de 1r i 2ón d’ESO ens hem trobat per parlar de Com fer un bon ús de l’Ipad.

Moltes gràcies a totes i tots els que hi heu participat!

No hem trobat solucions miraculoses, però sí hem trobat compromís educatiu per part de moltes famílies. I és això el que cal.

L’Ipad no és un artefacte perillós per sí mateix. El que sí pot ser perillós és l´ús que en fem, o que en facin els nostres fills. I per això estem nosaltres: per acompanyar-los cap a un bon ús de l’Ipad.

I aquest camí es diu Educar: en valors, amb límits i normes, hàbits, companyia, supervisió i respecte, ajuda, temps, paciència  i molt diàleg.

Hi ha sistemes de control parental que ens poden ajudar a fer aquest camí (per evitar accessos a determinats continguts, per controlar el temps de connexió…), però sempre tenint clar que l’objectiu ha de ser que els nois i les noies aprenguin a autogestionar correctament  l’Ipad, de manera autònoma i responsable.

Queda pendent una propera xerrada: el 13 de febrer parlarem sobre les xarxes socials i tot el que comporten. Concretament, de com aquestes  xarxes es filtren dins l’Alzina i afecten als nostres fills. Per això aquest cop comptarem amb la participació de l’equip directiu del centre.

En sabem tot el que cal saber? Coneixem la vida en xarxa dels nostres fills? Estem preparats per afrontar els riscos que poden aparèixer?

Volem parlar de protecció de dades, de seguretat, de ciberbullying, de sexting… d’imatges i missatges que cada dia corren per les xarxes i apareixen a les pantalles dels Ipads i mòbils dels nostres fills.

No són coses que poden passar. Són coses que estan passant. I en volem parlar per educar i per protegir als nostres adolescents.

Moltes gràcies a tots els participants en la trobada d’avui. Ens encantarà comptar amb vosaltres per a la propera i, si us sembla, convideu altres mares i pares a venir. Com més serem, més avançarem cap a unes xarxes segures.

Veure la nostre pàgina amb les recomanacions per una adequada gestió de l’Ipad

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *