Entrades

Entrevista a David Perkins: què val la pena aprendre a l’escola?

Publicat per Equipo EduCaixa el 09/01/2019

A la finals d’any vam tenir l’oportunitat de conversar amb David Perkins, reconegut educador i investigador del Project Zero de la Universitat de Harvard, gràcies a l’aliança entre EduCaixa i Project Zero, l’objectiu de la qual és promoure el debat i l’aprenentatge sobre l’últim en investigació educativa i noves eines, estratègies i recursos d’aprenentatge-ensenyament.

El treball de Perkins s’ha centrat en temes tan variats com l’ensenyament per al desenvolupament de la creativitat, el pensament crític, les habilitats per a la resolució de problemes i les estratègies de raonament en les arts i la ciència.

En la nostra conversa, Perkins va parlar sobre com aprenen les persones, una de les preguntes que ha orientat el seu treball les darreres dècades. Així mateix, va abordar la necessitat de formular-nos una pregunta molt més profunda i important: ensenyem coneixements i potenciem habilitats veritablement útils per al nostre alumnat?

Aquesta és una pregunta crítica. En les seves investigacions s’ha comprovat que molt del que aprenem a l’escola no té una utilitat pràctica en la vida de l’estudiant. Perkins explica que, malgrat tenir les eines perquè l’alumnat aprengui més i millor, si no ensenyem coneixements rellevants, fem malbé molts recursos i possibilitats. Però, com establir allò que és rellevant i útil per a l’alumnat?, què val la pena aprendre a l’escola?

 

Descobreix la resposta a aquesta i altres preguntes en l’entrevista completa.