Entrades

Taller sobre el “Bé Comú”

Alumnes universitaris han impartit un taller sobre el “Bé Comú” a 2n de Batxillerat
 
Hem passat una estona agradable tot construint en grup una torre amb els materials i els criteris rebuts…i n’hem tret una bona reflexió:
 
Tots Construïm la nostra torre personal al llarg de la nostra vida i tots podem aportar el nostre petit granet de sorra a favor del bé comú, pel bé dels altres ( amistat, emigrants, pobresa, fam, violència….)
 
És important tenir en compte aquest aspecte per fer un món més HUMÀ

Tutoria 1r Batxillerat

Activitat de tutoria amb 1r de BTX. Projecte compartim idees amb alumnes de treball social de l’UB. Bona sintonia.

Moltes gràcies a tots!

logo save the children

Divendres 13 de novembre tot l’Alzina, per tercer any, ens vam desplaçar fins a les pistes  de Can Dragó per fer “Kilòmetres de solidaritat”.

Aquesta activitat es realitza des de fa ja deu anys a molts centres educatius de tota Espanya amb una doble finalitat: despertar entre els més joves un esperit crític i solidari amb les injustícies que afecten els infants (mitjançant activitats fetes a classe) i recaptar fons per defensar els drets dels infants més desprotegits.

A Can Dragó vam realitzar una cursa de relleus i vam gaudir de l’aire i el bon temps en una festa que no només és participativa, sinó que és una mostra de la generositat de tots plegats. Hem recollit mil cent vint euros que seran destinats a la ONG Save the Children, dedicada a garantir els drets de tots els infants d’arreu del món.

Si en voleu saber més d’aquesta ONG…

Gràcies a tots i totes per la vostra participació.

 

Normativa: Dret de vaga a partir de tercer d’eso

Us recordem el procediment necessari per a poder exercir el dret de vaga (a partir de tercer d’eso). El trobareu a la pàgina de l’Alzina, a l’apartat d’alumnes, per consultar-lo sempre que us faci falta.

Dret de vaga a partir de 3r eso

Nois i noies: iguals o diferents?

Els dies 4 i 6 de febrer els grups de 1r de l’ ESO van fer un taller: Nois i noies, iguals o diferents? portat per l’associació “El Safareig”.
Aquesta activitat s’emmarca dins les que es fan a tots els cursos de l’ESO, de prevenció contra la violència de gènere.

Equip de tutors de 1r

Un nen, un professor, un llapis, un llibre, poden canviar el món

Durant els mesos de novembre i desembre hem treballat a les sessions de tutoria de 1r d’ ESO el valor de l’ educació i l’ enorme sort ( no sempre apreciada) que tenen els nostres estudiants de poder anar a un institut i aprendre en tant que , a molts indrets del món , ara, avui, en aquests moments, molts infants es veuen abocats a treballar ,fins i tot encadenats com esclaus ,als seus llocs de feina o, simplement ,sense possibilitat d’accedir al sistema educatiu per raons diverses i, majoritàriament, en societats tancades, amb idees ancorades en un passat massa llunyà ,però desgraciadament vívid.

Dos noms propis : Malala Yousafzai (Pakistan, 1997), la nena pakistanesa tirotejada pels talibans quan anava a l’escola i Kailash Satyarthi, activista indi pels drets dels infants. Ambdós han rebut el Premi Nobel de la Pau 2014 .El comitè del Nobel els ha distingit per la seva lluita en favor del dret a l’educació dels nens i les nenes.

Hem visionat alguns vídeos i hem sentit el discurs d’ una madura i esplèndida Malala davant l’ ONU ; hem reflexionat i , en grups, hem deixat testimoni gràfic al passadís de la primera planta de l’ Alzina.
Ens fem ressò de l’ editorial de la nostra revista : Aluzina ( De bolis i bales) i, per acabar, us deixem unes quantes imatges junt amb aquesta, ja per sempre inoblidable , frase de la Malala:

“One child, one teacher, one pen, one book can change the word”

(Un nen, un professor, un llapis, un llibre, poden canviar el món)

 

Tutories de 1r d’ESO

 

Les cares de l’alcohol

La Judit i la Mònica van venir dos dimecres consecutius a fer un taller als alumnes de segon d’eso sobre l’alcohol. Els van explicar de forma dinàmica i entenedora els efectes de l’alcohol sobre l’organisme, els perills que comporta el seu consum, les precaucions que cal tenir en compte, què significa un consum reponsable…
Els alumnes van valorar que els taller havia estat útil i alhora divertit.