Entrades

Maremar, de Dagoll Dagom

L’alumnat de 2n de Batxillerat va poder gaudir del darrer espectacle de la companyia Dagoll Dagom: Maremar. Una obra extraordinària que fon múltiples llenguatges: intervencions de cant a cappella que versionen cançons de Lluís Llach, dansa i percussions, sense la presència d’una orquestra per cedir tot el protagonisme a l’expressió corporal i al cant.Maremar és una adaptació de l’obra teatral Pericles, Prince of Tyre, de William Shakespeare; que narra el desarrelament i el viatge forçós de Pèricles; alhora que denuncia la realitat dels camps de refugiats mediterranis a Europa. Una obra, en definitiva, que ens fa reflexionar sobre la pròpia condició humana.


Departament de Llengua catalana

Mercè Torres i Esther Sobré

Masterclass de teatre en francès

El passat dimecres 10 d’octubre 2018 els alumnes de 4t d’ESO de francès van participar en una masterclass de teatre en francès dirigida per la Marta Gil Polo, actriu i directora de teatre.

A través d’eines teatrals com l’escalfament corporal, jocs de concentració i d’interacció i entrenament actoral, els alumnes van haver de seguir les instruccions en francès així com utilitzar la llengua.

Per als alumnes va ser una experiència positiva i van viure una classe diferent on tothom va haver de participar de manera activa.

Lluís Homar és Cyrano de Bergerac

El mes de febrer l’alumnat de literatura catalana va assistir a la representació teatral de Cyrano de Bergerac, d’Edmond Rostand (1868-1918) en què Lluís Homar es posa en la pell del mosqueter i escriptor teatral francès més irreverent de tots els temps de la mà del director Pau Miró.

Cyrano és un mestre de la paraula, que domina a la perfecció els viaranys del llenguatge. Homar afegeix: «Cyrano és una obra immensa, enorme, és un cant a l’amor, és un himne a la llibertat i un cant a la dignitat».

Pengem un vídeo que conté una breu entrevista de l’actor a RTVE, en què podeu gaudir d’alguna de les escenes de l’obra.

https://www.youtube.com/watch?v=h2yt_JcV4_U

 

Literatura catalana

Esther Sobré

Invasió subtil i altres contes de Pere Calders

Sortida al teatre

Dilluns 24 d’abril, encara amb la ressaca de la diada de Sant Jordi, els alumnes de 2n de Batxillerat de Literatura catalana van assistir a l’adaptació teatral que Paco Mir (Tricicle) ha fet de l’obra de Pere Calders, Invasió subtil i altres contes. Entre d’altres, dalt de l’escenari es van representar: Invasió subtil, El millor amic, L’arca de Noé, No s’admeten corones, El testament de “La hiena”, Filomena Ustrell, Tot esperit o Vinc per donar fe. L’humor, la sorpresa i uns diàlegs vius i àgils van ser els protagonistes. Un cop finalitzada la representació els alumnes van poder fer algunes preguntes als actors, exalumnes tots ells de l’escola EÒLIA Escola Superior d’Art Dramàtic.

                                                                                                         Esther Sobré Obiols

                                                                                                         Departament de Llengua catalana i literatura

Un petit tastet de l’obra:

https://youtu.be/pjt28Dm1JkI

SALIDA AL TEATRO 1º DE BACHILLERATO – LENGUA CASTELLANA

NOVELAS EJEMPLARES DE CERVANTES

El pasado jueves 19 de noviembre, todos los alumnos de 1º de Bachillerato asistieron a una representación teatral basada en dos Novelas ejemplares de Miguel de Cervantes.

La compañía Factoría Teatro, habitual en el Festival de Teatro Clásico de Mérida y premiada en diversas ocasiones por sus excelentes adaptaciones de los grandes autores del teatro clásico español, nos ofreció dos comedias :
La española inglesa y Las dos doncellas.

Ambas obras están llenas de enredos amorosos, desafíos a muerte, divertidas aventuras y mujeres determinadas a labrar su suerte en un mundo de poder masculino, cuyos convencionalismos sociales deben vencer para conseguir sus objetivos.

Pudimos disfrutar con un trabajo bien hecho que nos proporcionó mucho entretenimiento.

¡Teatro clásico en estado puro!

María Peris, Felisa Pérez, Justa Sánchez

Sortida de teatre

TIRANT LO BLANC de Joanot Martorell

 El dia 11 de març l’alumnat de primer de Batxillerat va assistir a la representació teatral de Tirant lo Blanc al Teatre Nacional de Catalunya. La novel·la  admet diferents lectures, tal com afirma Mario Vargas Llosa a Lletra de batalla per “Tirant lo Blanc”: novel·la de cavalleria, fantàstica, històrica, eròtica, psicològica: totes aquestes coses alhora i cap d’elles exclusivament, ni més ni menys que la realitat.

L’adaptació teatral que vam veure es basa en els episodis amorosos de la tercera part, la de Constantinoble, i també en el final. L’obra és una lectura prescriptiva per al Batxillerat, per aquest motiu vam considerar que el treball entorn la novel·la seria complet gaudint de la interpretació dels actors i les actrius.