Entrades

Neu 2016. Primer dia

Els alumnes de segon d’eso de l’Institut l’Alzina han passat un dia entretingut i profitós. Han estat practicant esquí de fons a Aransa i a la tarda han intentat construir iglús (però han acabat llençant-se boles de neu). Ara encara tenen prou energia per fer un joc de nit.

Aquí teniu les fotos!

Visita a la planta potabilitzadora.

El crèdit de síntesi de segon d’eso té com a centre d’interès l’aigua.

Els alumnes van anar a conèixer què és i com funciona la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí.

Van  fer un tast d’aigües, van poder observar totes les fases del tractament i van poder reflexionar sobre la importància de l’estalvi de l’aigua (i què poden fer ells prenent petites i encertades decisions en el dia a dia…).

Aquí teniu algunes fotos.

 

 

El martinet de farga

A tecnologia estudiem com es treballen els metalls i com funcionen les màquines simples. Com a projecte pràctic, al taller, construïm una rèplica en fusta d’un martinet de farga.
Els nois i les noies de segon d’eso han estat dibuixant, serrant, polint, fent forats amb el trepant de sobretaula…
No tots han pogut acabar-lo, però n’hi ha que estan molt ben fets.
Bona feina!!!!

Mireia Cebrián

Departament de tecnologia

 

 

Les cares de l’alcohol

La Judit i la Mònica van venir dos dimecres consecutius a fer un taller als alumnes de segon d’eso sobre l’alcohol. Els van explicar de forma dinàmica i entenedora els efectes de l’alcohol sobre l’organisme, els perills que comporta el seu consum, les precaucions que cal tenir en compte, què significa un consum reponsable…
Els alumnes van valorar que els taller havia estat útil i alhora divertit.

 

Esquiada de segon d'eso (dia 3)

Ens acomiadem de la Cerdanya amb una nevada. Els nois estan cansats, però satisfets. A molts d’ells no els importaria allargar l’estada uns dies més…
Fins al vespre!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Comencem les pràctiques d'electricitat.

Els alumnes de segon d’eso ja hem començat les pràctiques d’electricitat. Hem muntat per començar un circuit elèctric senzill (amb una pila, una bombeta i un interruptor).
Hem après també a fer mesures amb el multímetre.
Ens agrada fer pràctiques!

Departament de Tecnologia

Mireia Cebrián

Fem servir la plegadora de plàstics.

Al taller de tecnologia, els alumnes i les alumnes de segon d’eso han fet un cub a partir d’una planxa de polistirè (dibuixant-ne el desenvolupament damunt la planxa, retallant la figura amb la serra o el cúter, i muntant-lo fent servir la plegadora de plàstics i la calibradora d’angles). Bona feina!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fem un mural a 2n B: el reciclatge dels plàstics.

DSCN2358Ens agradi o no, els plàstics ens envolten, els trobem a cada racó i formant part de casa nostra, de la roba que portem, dels nostres objectes personals… Els alumnes de 2n B han estat reflexionant sobre els usos i el reciclatge dels plàstics i per acabar el tema han confeccionat aquest mural. Aquí en teniu algunes fotografies.

 

 

 

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La Marató de TV3

La marató de TV3 d’aquest any recollirà aportacions per a la recerca científica al voltant de les malalties neurodegeneratives (alzheimer, parkinson, esclerosi múltiple, esclerosi lateral amiotròfica, demències…). Avui hem pogut comptar amb la presència d’en David Mis, un exalumne de l’Alzina que està a punt d’acabar la carrera de medicina i que participa activament amb la Fundació.
En David ha passat per tots els grups de segon d’eso i els ha fet una xerrada perquè els alumnes puguin entendre millor aquestes malalties. Gràcies, David!!

DSCN2301

DSCN2303

Crèdit de síntesi de 2n d’ESO: La importància de l’aigua

L’aigua potable és el recurs natural més important (aigua=vida) i hem d’aprendre a gestionar-lo amb molta cura. El crèdit de síntesi de 2n d’ESO tracta els problemes actuals relacionats amb la gestió de l’aigua: el cicle de l’aigua a ciutat i a la natura, història de les canalitzacions de l’aigua a Barcelona, consells per estalviar aigua. Entre les activitats més ben valorades pels alumnes està la visita a la potabilitzadora de Sant Joan Despí on vam realitzar dos tallers: conductivitat elèctrica de l’aigua i consells per estalviar aigua.

Us deixem una fotografia de grup de 2n d’ESO B en acabar la visita. 

Per saber més: portal de l’aigua de la UNESCO www.unesco.org/water