Entrades

Creant lligams amb els centres de Xarxes per al Canvi

Avui la Pilar, el David i l’Oriol de l’Escola Ramon Llull ens han visitat per conèixer de primera mà com es treballa a 2n d’ESO en la franja de Projectes.

Tres cops per setmana i durant dues hores seguides els alumnes participen en el projecte Llenguatge cinematogràfic que implica les matèries de Llengua catalana, Educació Visual i Plàstica i Tecnologia i que té com a objectiu que els alumnes creïn el seu curtmetratge. Han pogut parlar amb els professors i l’alumnat mentre feien una càmera estenopeica, il·lustraven un còmic o projectaven videolits sobre una poesia de Vicent Andrés Estellés. Esperem trobar-nos ben aviat per conèixer com treballen a la Ramon Llull amb l’ABP i continuar nodrint-nos sobre aspectes com l’avaluació, l’organització horària, la selecció de continguts, etc.

Bicicletada de primer d’ESO

Els alumnes de primer d’eso han realitzat durant el mes d’octubre un recorregut guiat amb parades a diferents punts estratègics. Forma part del projecte que té com a objectiu conèixer més i millor tot el que fa referència al districte de Sant Andreu i les famílies que hi viuen (actualment i en el passat).

Vam desplaçar-nos de forma segura acompanyats en tot moment per monitors experts de la cooperativa Biciclot. Aquesta entitat es dedica a organitzar activitats que promoguin la mobilitat sostenible i l’ús de la bicicleta. També organitzen cursos de reparació i recuperació de bicicletes al barri del Clot.

http://www.biblclot.coop

Va ser una experiència motivadora i dinàmica. Repetirem!!!


 

 

 

 

 

 

 

 

Veieu les fotografies

RECORREGUT BICICLETADA

Gimcana. Coneixes Sant Andreu?

El passat dimecres 27 de setembre l’alumnat de primer d’ESO va participar en una gimcana pel Districte de Sant Andreu. En petits grups i amb l’ajuda d’un mapa, van descobrir 6 punts
d’interès del districte: Can Fabra, Parc de la Pegaso, Parc de la Maquinista, Can Dragó, la parròquia de Sant Pacià i la  Nau Bostik, que va ser l’espai que més els va agradar.
Van fer fotografies molt creatives de cada espai i la millor foto serà guardonada.
Les podeu veure al compte d’instagram @projectes1reso
Amb la informació que van recollir en cada espai realitzaran una activitat a classe.
Aquesta activitat forma part del projecte Sant Andreu, present, passat i futur.
Aquí teniu les fotos dels vostres fills i filles.

Ignite your passion

Dimecres passat vam fer la reunió informativa del projecte “Ignite your passion” de l’associació AIESEC que es durà a terme els mesos de gener i febrer a 3r i 4t d’ESO. La Judit, La Sandra, l’Aïda i el Víctor d’AIESEC ens van explicar aquest projecte que 4 voluntaris estrangers duran a terme mitjançant activitats pràctiques i tallers utilitzant l’anglès com a eina de treball. A més a més ens van explicar les seves experiències personals i van comentar en què consisteix ser una família acollidora dels alumnes voluntaris. Si alguna família més de 3r i 4t d’ESO està interessada en acollir un voluntari ens ho hauria de fer saber el més aviat possible. Podeu trobar més informació a http://www.aiesec.org.es/

Anna Jané

Coordinadora del projecte

Programa: Ignite your passion

Us informem que aquest curs el nostre institut s’ha adherit al programa “Ignite your passion”, impulsat per l’associació AIESEC, que es realitzarà per primera vegada a Espanya. L’objectiu principal d’aquest programa és millorar la qualitat de l’educació per tal de reduir el fracàs escolar, l’abandonament prematur dels estudis i l’atur juvenil. Per dur a terme aquest projecte vindran al centre  quatre voluntaris que seran estudiants universitaris, dos de parla anglesa i dos castellanoparlants amb un bon domini de l’anglès. Aquests universitaris treballaran amb els alumnes de 3r i 4t d’ESO dues hores a la setmana durant cinc setmanes. Faran tallers, activitats pràctiques i interactives i utilitzaran en tot moment la llengua anglesa com a eina de treball. Com a resultat final de l’experiència, elaboraran un projecte seguint una metodologia de desenvolupament sostenible.

El dimecres 23 de novembre a les 18:30h  hi haurà una sessió informativa sobre el projecte  per a totes les famílies de tercer i quart de l’ESO. Un dels temes que també es tractaran a la reunió és l’allotjament d’aquests quatre estudiants. Necessitarem la vostra col·laboració, ja que aquests voluntaris haurien d’estar acollits a casa d’alguna família de l’institut.

Moltes gràcies per la vostra confiança i rebeu una cordial salutació.

L’Equip Directiu

 

Barcelona, un temps i un espai

El divendres 7 de febrer l’alumnat del 2n A d’ESO va començar un projecte compartit amb el Camp d’Aprenentatge de Barcelona en col·laboració amb l’Àrea d’innovació del Consorci d’Educació de Barcelona dintre del marc de l’ÈXIT 2.

El coneixement de la ciutat de Barcelona a través de la visita a 4 zones emblemàtiques, els seus carrers, les seves places, i la comprensió de la seva configuració actual de la ciutat a través de 3 moments claus en la seva història:

  • El divendres 7 vàrem anar al castell de Montjuïc, des d’allà vàrem gaudir d’una vista panoràmica de Barcelona, aprenent a localitzar en un mapa i en la realitat els seus edificis més emblemàtics, observant la trama urbana i sense oblidar el port i la “vida” que en ell hi ha.
  • El divendres 14 de febrer el tema serà Barcelona Medieval: el barri gòtic i S.M. del Mar.
  • Per acabar el divendres 7 de maç amb Explorem l’Eixample.

Aquestes visites es preparen, i es treballen després a classe, globalitzant les àrees de Ciències Socials i Tecnologia, aprenent a geolocalitzar els llocs a través de l’aplicació Eduloc i com no treballant  l’expressió tant oral com escrita.

Una bona mostra del treball de divendres la podeu veure en les fotografies que els diferents grups van fer i que aprofitarem en el treball a classe.

Edelmina Pagès

Isabel Balaguer

Orientació Educativa