Entrades

Problemes a l’Esprint ’17

El dimecres 8 de febrer l’alumnat de batxillerat va participar, com ja és habitual, a la prova de problemes a l’Esprint.

L’activitat de resolució de problemes en línia per a equips de centre, que després va passara anomenar-se Problemes a l’esprint va nèixer l’any 2000, Any mundial de les matemàtiques, com una activitat complementària al Cangur de la SCM, per a alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat. A partir de l’any 2002 l’activitat es va passar a desenvolupa en tres nivells com una activitat convocada conjuntament per SCM i ABEAM. Des de l’any 2003 el tauler de joc té una referència al “no a la guerra”

Departament de matemàtiques

PROBLEMES a L’ESPRINT

El dimecres de la setmana passada vàrem participar al concurs Problemes a l’Esprint de matemàtiques. En aquest concurs els millors alumnes en matemàtiques de cada centre resolen uns problemes en grup.

A la web oficial s’informa sobre els equips més ràpids que han resolt tots els problemes.

Enllaç a la crònica oficial de les proves cangur

En aquesta ocasió hem quedat en cinquena posició a tot Catalunya, tot i que l’objectiu principal és gaudir de prop de 2 hores de treball col·laboratiu en matemàtiques.

Podeu veure els problemes d’aquest any aquí:
http://www.cangur.org/esprint/esprint1516/2016btx/activ/esprint2016btx.pdf

Departament de matemàtiques

Problemes a l’esprint

2014-12-10-12.41.08

El dimecres 10 de desembre es va desenvolupar la primera resolució de problemes a l’esprint d’aquest curs 2014-15, la dedicada a 3r i 4t d’ESO.
Una selecció d’alumnes de l’institut va participar i resoldre els 10 problemes plantejats. Com apunta el nom de la prova, calia a més fer-ho ràpidament.
Un cop publicada la classificació, un dels nostres equips va aconseguir fer-ho en menys de dues hores, figura en quarta posició.

Departament de matemàtiques

PROBLEMES a l'ESPRINT de batxillerat

Aquest dimecres 12-2-14 un grup d’alumnes de batxillerat ha representat a l’institut l’Alzina en el concurs PROBLEMES a L’ESPRINT organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques.

Tal com van fer dues setmanes abans els alumnes de 3r i 4t d’ESO, aquest grup també va resoldre els 10 problemes matemàtics. El temps total va ser de poc més de dues hores.

En aquesta edició han participat 765 alumnes del País Valencià i Catalunya agrupats en 42 equips de 41 centres. El nostre centre ha estat un dels que han tingut encert ple en una edició també rècord per l’alt nivell mostrat.

El millor premi ha estat veure que aquests alumnes van mostrar idees, imaginació i constància, i s’ho han passat bé simplement fent matemàtiques.

Teniu la informació completa sobre l’activitat a:

http://147.83.52.47/esprint/esprint2014/batxi/resultats.htm

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Departament de Matemàtiques

PROBLEMES a l'ESPRINT

Aquest dimecres 29-1-14 l’institut l’Alzina ha participat en el concurs PROBLEMES a L’ESPRINT representat per 10 alumnes de 3r i 4t d’ESO del centre que han resolt en equip 10 problemes matemàtics en aproximadament dues hores. En aquest concurs han participat 1321 alumnes del País Valencià i Catalunya agrupats en 76 equips de 68 centres. El nostre centre ha estat un dels que han tingut encert ple en una edició rècord per l’alt nivell mostrat.

El millor premi ha estat veure que aquests alumnes s’ho han passat bé tot fent matemàtiques i sentir que, en acabar la prova, ja estaven pensant repetir-ho l’any vinent.

Teniu la informació completa sobre l’activitat a:

http://147.83.52.47/esprint/esprint2014/eso34/resultats.htm

Antonio Torrecillas

Departament de Matemàtiques