Entrades

TokApp School: millorem la comunicació amb les famílies!

Benvolgudes famílies,

Volem comunicar-vos que a partir del curs 2017-2018, us enviarem tota la informació que necessiteu (avisos, notificacions …) a través d’aquesta plataforma de comunicació.

Què heu de fer?

 1. Entreu a la botiga App Store, Google Play Store del  vostre telèfon o tauleta
 2. Cerqueu l’aplicació de Tokapp  School
 3. Descarregueu-vos l’app de Tokapp School
 4. Registreu-vos i faciliteu el vostre número de telèfon i el vostre correu electrònic a l’organització

Per a qualsevol dubte o consulta, contacteu amb el servei tècnic de TokApp School.

Tel.: 917 372 901

 www.tokappschool.com
Més informació a    http://www.tokappschool.com/Ayuda

Identitat digital

Els alumnes de primer d’ESO ja estan començant a fer els primers passos amb els iPAD.

Ja han entrat al Moodle i han començat a confegir el perfil en aquest entorn segur. La identitat digital és la que es genera a partir de la presència d’una persona a Internet. Com sabeu, és molt important ser conscients dels continguts personals que pugem a Internet i de com interactuem amb altres usuaris en les xarxes socials. Cal saber diferenciar entre la informació que volem que sigui pública i la que volem mantenir en privat.

Internet és un gran arxiu d’informació i emmagatzema tot allò que hi aboquem. Cal pensar abans d’escriure i valorar si és convenient o necessari. I si ens decidim a escriure ho hem de fer  sempre de manera respectuosa, tant per als altres com també per a un mateix.

Com escrivim, quin tipus de comentaris fem, què mostren les nostres fotografies a la xarxa… diu molt sobre nosaltres i pot ser vist per qualsevol persona que faci una cerca a Internet.

Heu vist ja el perfil del vostre fill o filla del Moodle? Parleu-ne!!!!

 

Aplicatiu de Tutoria. Novetats!!!!!

El dia de la reunió de pares vam repartir usuaris i contrasenyes de l’APLICATIU DE TUTORIA.

Si no vau poder assistir-hi els rebreu a través dels vostres fills i filles ben aviat. Les famílies teniu la possibilitat d’obtenir informació actualitzada i detallada sobre els vostres fills/filles a través de l’aplicatiu de tutoria (trobareu el enllaç situat a a la pàgina principal d’aquest web).
Podeu consultar les faltes, retards i incidències d’un dia en concret o acumulades al llarg del curs.

Les incidències horàries indiquen el següent

F – Falta de assistència.

FJ – Falta de assistència justificada pels pares.

R – Retard.

RJ – Retard justificat.

E – Expulsió de l’aula per part del professor.

A – Anotació. Correspon a una anotació d’una situació singular a tenir en consideració que no correspon a cap de les anteriors.

D– Falta de deures

M– No han portat el material/xandall d’educació física
AA – En aquesta hora està a l’Aula d’Acollida.
AO – En aquesta hora està a l’Aula Oberta.
AV – En aquesta hora està a l’Aula Vida.

I podeu també enviar i rebre missatges amb el tutor/a del vostre fill/a.
Teniu la possibilitat d’enviar i rebre documents adjunts en aquests missatges (no és necessari que us sapigueu l’adreça electrònica del tutor/a; el missatge arriba igualment).
A més, teniu la possibilitat de rebre missatges al mòbil en el cas que el vostre fill/a falti a primera hora del matí. Perquè això sigui possible, caldrà anar a configuració/el meu compte i introduir el número de mòbil on vulgueu que us arribin les comunicacions).
A les reunions de pares d’inici de curs es van repartir els usuaris i les contrasenyes personalitzades per a cada família. En cas que vulgueu un usuari diferent per a pare i mare, demaneu-lo al vostre tutor.
Recordeu que una comunicació directa i fluïda entre el tutor i la família és fonamental.
Si teniu problemes per a entrar a la pàgnia de l’aplicatiu (us diu que no reconeix el certificat, us adjuntem també un document on us explica què cal fer per resoldre-ho).

Configuració dels navegadors per accedir a l’AT

Esperem que aquest aplicatiu ens faciliti la comunicació. Aquí teniu un document explicatiu per aprendre a fer-lo servir.

Manual AT

Reunions d’inici de curs

Benvolgudes famílies,

Com cada curs escolar ens retrobem amb voluntat renovada de col•laborar en l’educació dels/les vostres fill/es.
Conèixer el que fem a l’institut i la intenció amb que ho fem, és el primer pas per fer possible la col•laboració.

Aquest curs les reunions de tots els nivells d’ESO i BTX seran el dimecres 28 de setembre a les 18h.

Us esperem!

PLA TAC: Formació del professorat de 1r d’ESO

PLA TAC

1a sessió de Formació del Professorat

Tal com anunciàvem al document Aposta de Futur (penjat al web del centre), el professorat de l’Alzina ha iniciat les sessions de formació en el marc del Pla TAC (Tecnologies de l’Aprenentatge i Coneixement) del centre.

Aquesta primera sessió, a càrrec de la professora Mireia Cebrian, es va centrar en les eines que ofereix el Google Drive i la plataforma MOODLE i les possibilitats d’ús amb l’alumnat. A  més de fer una revisió dels aspectes més rellevants de l’aplicatiu de tutoria, principalment per al professorat nouvingut.

Alguns dels usos, entre d’altres, que en podrà fer l’alumnat són:

 • Compartir a través del Google Drive el material (vídeos, expressions escrites, presentacions, fulls de càlcul, petites investigacions, reportatges, etc.) amb el professorat, el qual podrà fer la retroacció (valoració) al mateix document.
 • Ús de la plataforma MOODLE per a consulta d’arxius i enllaços a pàgines web, enviament de tasques, resolució de controls, etc.

La distribució de l’alumnat en grups de 4  per al treball cooperatiu i l’IPAD facilita que puguin treballar en un únic document al mateix temps i que el professor pugui veure en temps real les seves produccions per guiar-los i fer els comentaris pertinents.

Esperem que aquestes eines posin l’alumne en el centre de l’aprenentatge. Estem convençuts que l’aprenentatge significatiu parteix de la implicació de l’alumne.

 

img-20160914-wa0002 img-20160914-wa0001 img-20160914-wa0000

Matrícula de 1r i 2n de Batxlillerat.

Us recordem que heu de venir a fer la matrícula de primer i segon de batxillerat, demà 3 de juliol de 9 a 13:30.
Heu de portar tota la documentació que ja us vam proporcionar i el comprovant del pagament ja fet.

Portes obertes Batxillerat – Xerrada informativa pares de 4t

 

Us informem que el pròxim dimecres 9 de maig, a les 19.00 h., tindrà lloc, juntament amb la xerrada informativa als pares de 4t, les Portes Obertes de Batxillerat.

Es farà una reunió informativa sobre el tema “I desprès de l’ESO…què? sobre els estudis de batxillerat i la proposta que oferim al centre. Considerem que aquesta informació, afegida a la que es dóna a les tutories, pot ajudar els vostres fills i filles a prendre la decisió més adient de cara a la continuació dels seus estudis.

Per l’interès d’aquesta informació us convidem a assistir-hi.

Ben cordialment,

 

L’Equip directiu

 

Xerrada-col·loqui: participació de pares i mares a la vida escolar

El dimecres 18 a les 19,30 al casal Congrés-Indians tindrà lloc la tercera xerrada-col·loqui prevista per aquest curs: “la participació de les famílies a la vida del centre”

Comptarem amb la Cristina Gascon, psicòloga de l’Escola Traç. Ha treballat en l’assessorament psicopedagògic i de centres.

La xerrada es centrarà en dos blocs:

 • Com afecta la participació al desenvolupament acadèmic dels nois/es.
 • Quin ha de ser el rol de cadascú: família i centre.
En l’anàlisi dels resultats PISA , de 2006 i 2009, una de les variables que que més influència acabava tenint en els resultats dels nois  noies era la variable família aquest pot ser un apunt per al debat.

Us esperem!
[issuu viewMode=singlePage width=420 height=594 backgroundColor=%23222222 documentId=120412052945-362e87ddc77949f9b49aa4fcadbaa5fc name=model_cartell_participacio username=ibalaguer tag=pares unit=px v=2]

Podeu confirmar també l’assistència al correu direccio@alzina.cat

Accions formatives a les famílies

L’institut i l’Escola D. Ferran i Clua, juntament amb les respectives AMPA, van sol·licitar una sèries de xerrades dintre del programa d’accions formatives a les famílies promogut per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, amb la col·laboració dels districtes municipals.

La nostra petició ha estat acceptada i ens han concedit les següents xerrades:

 • Autoritat i límits: concepte d’autoritat.
 • Les necessitats d’autonomia i seguretat afectiva.
 • Participació de mares i pares a la vida escolar.
 • Per una infància protegida. Com fer un bon ús de les tecnologies de la informació.

Aquestes xerrades es faran al casal congrès-indians del carrer Manigua a les 19,30 h i són obertes a totes les escoles adscrites.Accions formatives

Més endavant us acabarem de concretar el calendari i  com confirmar l’assistència.