Entrades

Cómo convivir con adolescentes

No importa si te dicen constantemente que les dejes en paz, necesitan tu apoyo y sentir que estás a su lado

Taller d’ArtTeràpia per a pares i mares

L’objectiu d’aquest taller és oferir-vos un espai on els pares i mares pugueu expressar-vos lliurement a través d’una proposta artística grupal. Un espai on poder compartir les vostres vivències, enfortir els vincles amb altres pares i mares. En definitiva, un espai on poder expressar les vostres emocions. Per a fer artteràpia no és necessita ser un artista o tenir facilitat per dibuixar. Només es necessiten ganes d’experimentar i de jugar amb els materials.

Dia: Dissabte, 10 de novembre de 2018

Horari: de 11:30h a 13h

Lloc: Centre de Recursos de Nexe Fundació, Travessera de Dalt, 100 de Barcelona

Preu: 3€

INSCRIPCIÓ: https://form.jotformeu.com/82973686829378

 

Més informació al web http://www.nexefundacio.org/esdeveniments/taller-artterapia/

——————

RECORDATORI:

Dimarts, 13/11/2018, tindrà lloc la III Jornada d’avis i àvies d’infants amb discapacitat. Més informació al web  http://www.nexefundacio.org/esdeveniments/jornada-avis-infants-amb-discapacitat/

Divendres, 16/11/2018, tindrà lloc el Taller de Primers Auxilis per a pares, mares, avis i àvies d’infants amb discapacitat. Més informació al web http://www.nexefundacio.org/esdeveniments/primers-auxilis-per-familiars-infants-amb-discapacitat/

Com carregar l’iPad

S’ha de fer alguna cosa especial per carregar l’iPad i mantenir en bon estat la bateria? No.

Les bateries dels iPads no són com les bateries dels antics telèfons mòbils, i no tenen efecte memòria. Per tant podem carregar-les quan ens vingui be i estiguin al nivell que estiguin. Fins i tot podem fer petites càrregues al llarg del dia sense arribar al 100%.

El si que cal evitar es escalfar massa l’iPad: la calor degrada les bateries. Per tant no es recomanable utilitzar l’iPad mentre s’està carregant.

Si veieu que l’indicador de bateria fa coses estranyes : triga molt a carregar-se, està molt temps al màxim i després baixa de cop, … És recomanable fer una calibració de la bateria. Simplement utilitzar l’iPad fins que s’apagui i tornar a carregar-lo al 100% sense utilitzar-lo. No arregla la bateria ni l’espatlla, però fa que l’indicador de la bateria torni a ser fiable.

Podeu trobar més informació a la pàgina web d’Apple:

Baterías: máximo rendimiento

Comunicat a les famílies

Benvolgudes famílies,

En la circular repartida avui als vostres fills i filles anunciàvem una vaga per demà dia 3 d’octubre. Enlloc de la vaga, d
emà hi haurà una ATURADA GENERAL. El centre estarà tancat i no hi haurà serveis mínims.

Avui hem repartit una comunicació als vostres fills i filles amb el text següent:
“Us comuniquem que hi ha una aturada general convocada per demà dia 3 d’octubre en protesta pels greus fets succeïts l’1 d’octubre.

El centre romandrà obert i els alumnes que hi assisteixin seran atesos.

Des del centre garantirem els serveis mínims decretats pel Departament de Treball.

Els membres de la comunitat educativa podran acollir-se al seu dret de fer la vaga i per tant el funcionament habitual del centre es pot veure greument afectat.”

Podeu consultar la notícia sobre el Tancament General de demà 3 d’octubre per a més informació.

Us demanem que consulteu la pàgina web per estar informats puntualment.

Equip directiu

Aplicatiu de Tutoria

El dia de la reunió de famílies us vam repartir/us repartirem usuaris i contrasenyes de l’APLICATIU DE TUTORIA.

Si no vau poder assistir-hi els rebreu a través dels vostres fills i filles ben aviat. Les famílies teniu la possibilitat d’obtenir informació actualitzada i detallada sobre els vostres fills/filles a través de l’aplicatiu de tutoria (trobareu el enllaç situat a a la pàgina principal d’aquest web).
Podeu consultar les faltes, retards i incidències d’un dia en concret o acumulades al llarg del curs.

Les incidències horàries indiquen el següent

F – Falta de assistència.

FJ – Falta de assistència justificada pels pares.

R – Retard.

RJ – Retard justificat.

E – Expulsió de l’aula per part del professor.

A – Anotació. Correspon a una anotació d’una situació singular a tenir en consideració que no correspon a cap de les anteriors.

D– Falta de deures

M– No han portat el material/xandall d’educació física
AA – En aquesta hora està a l’Aula d’Acollida.
AO – En aquesta hora està a l’Aula Oberta.
AV – En aquesta hora està a l’Aula Vida.

I podeu també enviar i rebre missatges amb el tutor/a del vostre fill/a.
Teniu la possibilitat d’enviar i rebre documents adjunts en aquests missatges (no és necessari que us sapigueu l’adreça electrònica del tutor/a; el missatge arriba igualment).
A més, teniu la possibilitat de rebre missatges al mòbil en el cas que el vostre fill/a falti a primera hora del matí. Perquè això sigui possible, caldrà anar a configuració/el meu compte i introduir el número de mòbil on vulgueu que us arribin les comunicacions).
A les reunions de pares d’inici de curs es van repartir els usuaris i les contrasenyes personalitzades per a cada família. En cas que vulgueu un usuari diferent per a pare i mare, demaneu-lo al vostre tutor.
Recordeu que una comunicació directa i fluïda entre el tutor i la família és fonamental.
Si teniu problemes per a entrar a la pàgnia de l’aplicatiu (us diu que no reconeix el certificat, us adjuntem també un document on us explica què cal fer per resoldre-ho).

Configuració dels navegadors per accedir a l’AT

Esperem que aquest aplicatiu ens faciliti la comunicació. Aquí teniu un document explicatiu per aprendre a fer-lo servir.

Manual AT

TokApp School: millorem la comunicació amb les famílies!

Benvolgudes famílies,

Volem comunicar-vos que a partir del curs 2017-2018, us enviarem tota la informació que necessiteu (avisos, notificacions …) a través d’aquesta plataforma de comunicació.

Què heu de fer?

  1. Entreu a la botiga App Store, Google Play Store del  vostre telèfon o tauleta
  2. Cerqueu l’aplicació de Tokapp  School
  3. Descarregueu-vos l’app de Tokapp School
  4. Registreu-vos i faciliteu el vostre número de telèfon i el vostre correu electrònic a l’organització

Per a qualsevol dubte o consulta, contacteu amb el servei tècnic de TokApp School.

Tel.: 917 372 901

 www.tokappschool.com
Més informació a    http://www.tokappschool.com/Ayuda

Identitat digital

Els alumnes de primer d’ESO ja estan començant a fer els primers passos amb els iPAD.

Ja han entrat al Moodle i han començat a confegir el perfil en aquest entorn segur. La identitat digital és la que es genera a partir de la presència d’una persona a Internet. Com sabeu, és molt important ser conscients dels continguts personals que pugem a Internet i de com interactuem amb altres usuaris en les xarxes socials. Cal saber diferenciar entre la informació que volem que sigui pública i la que volem mantenir en privat.

Internet és un gran arxiu d’informació i emmagatzema tot allò que hi aboquem. Cal pensar abans d’escriure i valorar si és convenient o necessari. I si ens decidim a escriure ho hem de fer  sempre de manera respectuosa, tant per als altres com també per a un mateix.

Com escrivim, quin tipus de comentaris fem, què mostren les nostres fotografies a la xarxa… diu molt sobre nosaltres i pot ser vist per qualsevol persona que faci una cerca a Internet.

Heu vist ja el perfil del vostre fill o filla del Moodle? Parleu-ne!!!!

 

Reunions d’inici de curs

Benvolgudes famílies,

Com cada curs escolar ens retrobem amb voluntat renovada de col•laborar en l’educació dels/les vostres fill/es.
Conèixer el que fem a l’institut i la intenció amb que ho fem, és el primer pas per fer possible la col•laboració.

Aquest curs les reunions de tots els nivells d’ESO i BTX seran el dimecres 28 de setembre a les 18h.

Us esperem!

PLA TAC: Formació del professorat de 1r d’ESO

PLA TAC

1a sessió de Formació del Professorat

Tal com anunciàvem al document Aposta de Futur (penjat al web del centre), el professorat de l’Alzina ha iniciat les sessions de formació en el marc del Pla TAC (Tecnologies de l’Aprenentatge i Coneixement) del centre.

Aquesta primera sessió, a càrrec de la professora Mireia Cebrian, es va centrar en les eines que ofereix el Google Drive i la plataforma MOODLE i les possibilitats d’ús amb l’alumnat. A  més de fer una revisió dels aspectes més rellevants de l’aplicatiu de tutoria, principalment per al professorat nouvingut.

Alguns dels usos, entre d’altres, que en podrà fer l’alumnat són:

  • Compartir a través del Google Drive el material (vídeos, expressions escrites, presentacions, fulls de càlcul, petites investigacions, reportatges, etc.) amb el professorat, el qual podrà fer la retroacció (valoració) al mateix document.
  • Ús de la plataforma MOODLE per a consulta d’arxius i enllaços a pàgines web, enviament de tasques, resolució de controls, etc.

La distribució de l’alumnat en grups de 4  per al treball cooperatiu i l’IPAD facilita que puguin treballar en un únic document al mateix temps i que el professor pugui veure en temps real les seves produccions per guiar-los i fer els comentaris pertinents.

Esperem que aquestes eines posin l’alumne en el centre de l’aprenentatge. Estem convençuts que l’aprenentatge significatiu parteix de la implicació de l’alumne.

 

img-20160914-wa0002 img-20160914-wa0001 img-20160914-wa0000

Matrícula de 1r i 2n de Batxlillerat.

Us recordem que heu de venir a fer la matrícula de primer i segon de batxillerat, demà 3 de juliol de 9 a 13:30.
Heu de portar tota la documentació que ja us vam proporcionar i el comprovant del pagament ja fet.