Entrades

IX trobada de l’alumnat mediador de Barcelona

El passat dimecres 15 de maig el grup de mediació del nostre institut va assistir a la IX trobada de l’alumnat mediador de Barcelona.

Durant la jornada vam realitzar diferents tallers relacionats amb la bona convivència, les emocions, el diàleg, la gestió positiva dels conflictes…

Vam poder gaudir d’una jornada molt enriquidora i entretinguda on vam compartir experiències amb companys d’altres centres.

https://www.edubcn.cat/ca/noticies/detall?51617

Us deixem algunes fotos…

Trobada alumnes mediadors

El passat 16 de maig, els alumnes mediadors de l’Alzina van participar en la VIII Trobada d’alumnat mediador de Barcelona on van conèixer alumnes mediadors d’altres centres i van gaudir d’una jornada de jocs cooperatius i de reflexió per aprofundir en la millora de la convivència. Una bona experiència

 

 

Equip de mediació

Ja tenim format l’equip de mediació!!
Ben aviat els mediadors i mediadores passaran per les aules per explicar-vos en què consisteix la mediació i com la podeu sol·licitar.

Mentrestant us informem que ja estem a disposició de qui demani el nostre servei podeu fer servir la bústia que hi ha davant de consergeria. Escriviu-nos quatre ratlles per explicar-nos la situació i us buscarem.

Ultima sessió del curs de mediació escolar

Dimecres 21 de febrer vam acabar el curs de mediació. Els nous mediadors estan engrescats, plens d’idees i projectes. Tots a punt.
Moltes gràcies a tots ells per la dedicació i el temps compartit.
Àlbum de fotos

Tercera sessió del curs en mediació escolar

Formació d’alumnes mediadors

El passat dimecres 24 de gener vam fer la tercera sessió del curs de formació d’alumnes mediadors.
Ja estem començant a simular casos pràctics per practicar les intervencions. Les sessions són dinàmiques i engrescadores. Aprenem molt amb la Neus!

Iniciem el curs en mediació escolar

El passat dia 28 vam iniciar la formació en mediació a càrrec de la Neus Ferrer.

Vam gaudir d’una jornada molt interessant amb activitats molt dinàmiques i divertides on vam entendre la importància de resoldre els conflictes de manera dialogada  i com un mediador ha de saber interpretar els diferents punts de vista que poden aparèixer en un conflicte.

Ens tornarem a veure al gener. Aquí teniu algunes fotografies.

La convivència és un objectiu i una necessitat.

A l’ Alzina considerem que un bon clima de treball és bàsic. Per a afavorir aquest clima de convivència tots hem d’ aportar el nostre granet de sorra. En tot moment hem de respectar l’ antiga màxima que diu:

La meva llibertat comença on acaba la dels altres.

Com ja sabeu des de l’ Equip de Mediació de l’Alzina t’ oferim suport en cas de conflicte. Seurem i parlarem. Intentarem arribar a acords.
Recorda que el nostre servei és confidencial!

Et presentem el nostre Equip de mediadors per a aquest curs 2015- 2016.

Perquè confiem en les persones i perquè el diàleg facilita la solució dels problemes, ens teniu a la vostra disposició
Pots adreçar- te a qualsevol dels membres de l’ equip o bé dipositar la teva demanda de mediació a la bústia del vestíbul al costat de la biblioteca, la de color verd.

Equip de Mediació

Presentació de l'equip de mediació

Mediació 1-2 copieLa convivència és un objectiu bàsic en els centres educatius.

No estem sols i hem de tenir en tot moment una actitud respectuosa envers els qui ens envolten , però conviure no és fàcil i, de vegades, poden sorgir conflictes.

Des   de  l’ Equip de Mediació de l’Alzina t’ oferim una mà amiga, algú que t’ escoltarà. Seurem i parlarem. Intentarem arribar a acords.

Recorda que el nostre servei és confidencial.

Ens tens pel que calgui, perquè confiem en les persones i perquè el diàleg facilita la solució dels problemes.

Et presentem el nostre Equip de mediadors per a aquest curs 2014- 2015.

Pots adreçar- te a  qualsevol dels membres de l’ equip  o  bé dipositar la teva demanda  de mediació a la bústia del vestíbul al costat de la biblioteca, la de color verd.

 Equip de Mediació

Jornada d'alumnat mediador

Una vegada més l’ INS Moissès  Broggi va acollir , com a amfitrió, els  alumnes mediadors de diferents instituts de Barcelona en una Jornada que va girar al voltant  d’ una sèrie de contes , els quals  van fer reflexionar a tots sobre les emocions i com gestionar- les.

El nostre Institut, l’ Alzina, va participar activament projectant un vídeo i llegint davant de l’ auditori el conte titulat El gra de cafè.

La Jornada va ser un èxit i , enguany, es van convidar  uns alumnes de primària de dos centres de la ciutat  per tal d’ animar- los a fer de mediadors en un futur.

Aprofitem per demanar nous Mediadors pel curs vinent a l’ Alzina. Ja sabeu que prevenir i solucionar amistosament un conflicte és una de les nostres tasques.

Us deixem algunes fotos de la Jornada.

 

Felisa Pérez

Coordinadora del Servei de Mediació de l’ INS L’ Alzina.