Entrades

Tercera sessió del curs en mediació escolar

Formació d’alumnes mediadors

El passat dimecres 24 de gener vam fer la tercera sessió del curs de formació d’alumnes mediadors.
Ja estem començant a simular casos pràctics per practicar les intervencions. Les sessions són dinàmiques i engrescadores. Aprenem molt amb la Neus!

Iniciem el curs en mediació escolar

El passat dia 28 vam iniciar la formació en mediació a càrrec de la Neus Ferrer.

Vam gaudir d’una jornada molt interessant amb activitats molt dinàmiques i divertides on vam entendre la importància de resoldre els conflictes de manera dialogada  i com un mediador ha de saber interpretar els diferents punts de vista que poden aparèixer en un conflicte.

Ens tornarem a veure al gener. Aquí teniu algunes fotografies.

La convivència és un objectiu i una necessitat.

A l’ Alzina considerem que un bon clima de treball és bàsic. Per a afavorir aquest clima de convivència tots hem d’ aportar el nostre granet de sorra. En tot moment hem de respectar l’ antiga màxima que diu:

La meva llibertat comença on acaba la dels altres.

Com ja sabeu des de l’ Equip de Mediació de l’Alzina t’ oferim suport en cas de conflicte. Seurem i parlarem. Intentarem arribar a acords.
Recorda que el nostre servei és confidencial!

Et presentem el nostre Equip de mediadors per a aquest curs 2015- 2016.

Perquè confiem en les persones i perquè el diàleg facilita la solució dels problemes, ens teniu a la vostra disposició
Pots adreçar- te a qualsevol dels membres de l’ equip o bé dipositar la teva demanda de mediació a la bústia del vestíbul al costat de la biblioteca, la de color verd.

Equip de Mediació

Presentació de l'equip de mediació

Mediació 1-2 copieLa convivència és un objectiu bàsic en els centres educatius.

No estem sols i hem de tenir en tot moment una actitud respectuosa envers els qui ens envolten , però conviure no és fàcil i, de vegades, poden sorgir conflictes.

Des   de  l’ Equip de Mediació de l’Alzina t’ oferim una mà amiga, algú que t’ escoltarà. Seurem i parlarem. Intentarem arribar a acords.

Recorda que el nostre servei és confidencial.

Ens tens pel que calgui, perquè confiem en les persones i perquè el diàleg facilita la solució dels problemes.

Et presentem el nostre Equip de mediadors per a aquest curs 2014- 2015.

Pots adreçar- te a  qualsevol dels membres de l’ equip  o  bé dipositar la teva demanda  de mediació a la bústia del vestíbul al costat de la biblioteca, la de color verd.

 Equip de Mediació

Jornada d'alumnat mediador

Una vegada més l’ INS Moissès  Broggi va acollir , com a amfitrió, els  alumnes mediadors de diferents instituts de Barcelona en una Jornada que va girar al voltant  d’ una sèrie de contes , els quals  van fer reflexionar a tots sobre les emocions i com gestionar- les.

El nostre Institut, l’ Alzina, va participar activament projectant un vídeo i llegint davant de l’ auditori el conte titulat El gra de cafè.

La Jornada va ser un èxit i , enguany, es van convidar  uns alumnes de primària de dos centres de la ciutat  per tal d’ animar- los a fer de mediadors en un futur.

Aprofitem per demanar nous Mediadors pel curs vinent a l’ Alzina. Ja sabeu que prevenir i solucionar amistosament un conflicte és una de les nostres tasques.

Us deixem algunes fotos de la Jornada.

 

Felisa Pérez

Coordinadora del Servei de Mediació de l’ INS L’ Alzina.

Mediació curs 2013/2014

Hola a tots/- tes:

Ja fa un mes que hem iniciat un nou curs  i ara engeguem un nou Equip de Mediació Escolar a  l ‘ Alzina que us presentem tot seguit.

Aquest equip està format per alumnes de 4rt d’ ESO i 1r de Batxillerat ( en  Tomás Aragón, en Xavier  Martínez, l’ Eva Doncos , la  Sara Chueco,  la Júlia Marcús,l  ’ Helena Pañart ,l ’ Aurembiaix Ainsa, en Marcel Marín , la Sira García i la Georgina Collado) a més dels professors: Frederic Lloret, Mercè Valls i Felisa Pérez.

La mediació serveix per a aquelles ocasions en les quals  necessites un ajut per sortir- te’n  d’un embolic. Els mediadors són persones que et poden escoltar, que són imparcials i t’ ajudaran a trobar una solució justa.

Podeu comptar amb ells, confiar i explicar el que ha passat.

La mediació és respectuosa, honesta , confidencial i és una eina més que us oferim per a crear un clima de bona convivència en un lloc, l’ Institut, on ens  hi passem moltes hores al dia.

Teniu una bústia de color verd al vestíbul on podeu dipositar qualsevol trobada que necessiteu de mediació . Us atendrem i mirarem de trobar una solució al  vostre problema el més aviat possible.

Salutacions,

L’ equip de mediadors de l’ Alzina.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Nou equip de mediació

Ja tenim un nou equip de mediació:

L'equip de mediació 2010-2011

Què és la mediació?

De vegades  la vida al centre se’ns complica, no ens entenem massa bé amb algun company o companya i, encara que vulguem passar del problema, no podem fer-ho ni solucionar-ho.
Fins i tot, de vegades, pot haver-hi algun insult, alguna empenta… “mal rotllo”

Trobareu més detalls en la pàgina de mediació.