Entrades

Problemes a l’ESPRINT

El dia 9 de febrer de 2108 alguns dels nostres millors alumnes en matemàtiques de batxillerat han representat al centre a la prova “Problemes a l’Esprint”.

Aquesta és ja la 25-ena edició de la prova i l’objectiu és dedicar una estona a fer feina en equip en resolució de problemes difícils, que ens pot fer aprendre moltes coses.

Hem aconseguit resoldre correctament els 10 problemes proposats al igual que un total de 19 centre de Catalunya i el País Valencià.

Us passo l’enllaç de la crònica:

http://www.cangur.org/esprint/batxi2018/resultats.htm

I també els problemes:

http://www.cangur.org/esprint/batxi2018/resultats.htm#enusol

 

Departament de matemàtiques.

Antonio Torrecillas

Menció honorífica a les proves Cangur. Felicitats!!!

Aquest any hem tingut tres alumnes premiats amb menció honorífica al CANGUR:

Guillermo Abad López (lloc 32 de 3748 alumnes de 2n BAT)
David Víctor Juanas (lloc 39 de 20463 alumnes de 1r ESO)
Víctor Rodríguez Matas (lloc 60 de 16709 alumnes de 3r ESO)
L’any passat estàvem molt contents perquè hi va haver una menció honorífica al centre, aquest any s’han superat i n’hem obtingut tres!
                                                     

Fem matemàtiques 2017- 2a fase

Fem Matemàtiques 2017 – 2a fase

Dissabte 1 d’abril es va celebrar la 2a fase del concurs de resolució de problemes Fem

Matemàtiques 2017.

Del nostre institut s’havia classificat el grup format pel Jason Brito, l’Arnau Prat, el Sergi

Saavedra i el David Víctor, tots ells de 1r ESO.

Vam haver de matinar per estar puntuals a ¾ de 9 del matí a l’INS Lluch i Rafecas de Vilanova i

la Geltrú. Allà vam participar en les proves individuals i de grup preparades pels organitzadors

del concurs. En el descans vam gaudir d’un bon esmorzar.

Per acabar la notícia hem de dir amb la corresponent satisfacció que el David Víctor s’ha

classificat per la fase final de Catalunya que es farà el proper dissabte 13 de maig a Cornellà.

CANGUR ’17

El passat dijous, 16 de març, una part del nostre alumnat d’ESO i Batxillerat han participat en la prova CANGUR de matemàtiques.
Els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO han realitzat la prova en el Centre. Han participat 12 alumnes de cada nivell, tot i que hi havia molts més que hi volien participar!
Els 6 alumnes de 4t, 21 de 1r de Batxillerat i els 7 de 2n de Batxillerat han anat fins a l’Institut d’Estudis Catalans, situal al carrer del Carme i un cop acabada l’activitat i menjat l’entrepà que van donar als participants, van tornar al Centre caminant i descobrint alguns llocs de la nostra ciutat que alguns alumnes desconeixien i situaven en el mapa de la ciutat.
Tal com va manifestar l’alumnat que hi va participar, va ser un temps molt agradable i divertit treballant les matemàtiques, per l’alumnat i també hi podem afegir d’aquest sentiment al professorat del departament de matemàtiques i l’alumnat del màster de pedagogia que va participar en aquesta activitat.

Departament de matemàtiques
INS L’Alzina

Alumnat a l’Esprint.1r i 2n d’ESO

El passat 22 de febrer, els nostres alumnes de 1r i 2 d’ESO van demostrar que, amb una bona lectura del que se’ns diu i el treball constant i compartit amb un grup de persones que volen fer el mateix que nosaltres, podem aconseguim realitzar coses molt difícils i de manera divertida.Estem segurs que els propers anys, que se’ls hi demanarà coses més difícils, encara assoliran millors resultats que aquest any.

Departament de Matemàtiques.

 

Problemes a l’Esprint ’17

El dimecres 8 de febrer l’alumnat de batxillerat va participar, com ja és habitual, a la prova de problemes a l’Esprint.

L’activitat de resolució de problemes en línia per a equips de centre, que després va passara anomenar-se Problemes a l’esprint va nèixer l’any 2000, Any mundial de les matemàtiques, com una activitat complementària al Cangur de la SCM, per a alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat. A partir de l’any 2002 l’activitat es va passar a desenvolupa en tres nivells com una activitat convocada conjuntament per SCM i ABEAM. Des de l’any 2003 el tauler de joc té una referència al “no a la guerra”

Departament de matemàtiques

Problemes a l’Esprint al Museu de Matemàtiques

Avui 26 d’octubre hem estat convidats a la jornada de cloenda de l’activitat “Problemes a l’Esprint” junt amb una dotzena de centres de Catalunya.
L’acte ha tingut lloc al Palau De Can Mercader a Cornellà on està situat el MMACA (Museu de matemàtiques de Catalunya). Els alumnes han gaudit d’una lliçó de benvinguda sobre moviments relatius, han discutit i resolt problemes, trencaclosques i jocs i han visitat les sales del museu manipulant diversos materials.
Després han vingut els parlaments de les autoritats i el lliurament d’obsequis pels diferents centres i s’ha tancat l’acte amb la construcció col·lectiva de cúpules de Leonardo al parc que envolta el palau. Escriurem un article per la revista per informar-vos més àmpliament.
 sdc10028x sdc10036x sdc10044x sdc10066 sdc10072x

Matemàtiques en família

Si cliqueu l’enllaç podeu trobar informació i propostes interessants (concursos, lectures, conferències….).  És el primer butlleti de l’ABEAM, l’Associcació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les Matemàtiques.

Animeu-vos!!

1

 

 

 

Cangur ’16

Aquest dijous 7 d’abril l’Alzina ha tornat a participar al Cangur amb la novetat de que per primer cop han pogut participar els alumnes a 1r i 2n ESO.

35 alumnes de 1r, 2n i 3r ho han fet al propi institut i 49 alumnes de 4tESO i 1r i 2n BAT han anat a les dependències de la UPC (concretament a Arquitectura) on han fet la prova i han tingut un interessant contacte amb el mon universitari.

A l’espera de saber els resultats (que es publiquen poc abans de Sant Jordi) us passem unes fotos dels dos grups i tornem a agrair als alumnes la participació en aquest esdeveniment que aquest any ha passat dels 100.000 alumnes a tot Catalunya.

Departament de matemàtiques

PROBLEMES a L’ESPRINT

El dimecres de la setmana passada vàrem participar al concurs Problemes a l’Esprint de matemàtiques. En aquest concurs els millors alumnes en matemàtiques de cada centre resolen uns problemes en grup.

A la web oficial s’informa sobre els equips més ràpids que han resolt tots els problemes.

Enllaç a la crònica oficial de les proves cangur

En aquesta ocasió hem quedat en cinquena posició a tot Catalunya, tot i que l’objectiu principal és gaudir de prop de 2 hores de treball col·laboratiu en matemàtiques.

Podeu veure els problemes d’aquest any aquí:
http://www.cangur.org/esprint/esprint1516/2016btx/activ/esprint2016btx.pdf

Departament de matemàtiques