Entrades

CONCURS DE CURTMETRATGES “IMPLICA’T” 

El Casal Lambda convoca el quart CONCURS DE CURTMETRATGES “IMPLICA’T” adreçat a alumnat d’ensenyaments secundaris, sobre la temàtica de l’Homofòbia.

L’objectiu és que els curts finalistes i guanyador(s) puguin esdevenir eines de sensibilització sobre la xacra de l’homofòbia. Creiem que la participació dels joves és fonamental en la prevenció de l’homofòbia i, d’altra banda, la creació i la realització de missatges breus en forma de curt, els farà conèixer i debatre una vessant més del maltracte, l’abús i la violència entre joves. I sens dubte, els curts garantiran un llenguatge i unes formes que arribaran amb més facilitat a d’altres joves.

http://lambda.cat/index.php/assessories/assessoria-educativa/curts-homofobia/684-4t-edicio-concurs-de-curtmetratges-contra-l-homofobia-implica-t

Escoles “Rainbow”: centres que integren la diversitat afectiva i de gènere

Des de la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya promouen la no discriminació (per raons d’identitat sexual, ni identificació de gènere ni expressió de gènere) i vetllen pel compliment de la llei 11/2014.

Cal prevenir la discriminació i mostrar una comunitat educativa diversa per tal d’aconseguir que tothom s’hi senti inclòs i acceptat.

Per això els centres incorporem a la nostra documentació la casella del no binari.

Per mostrar la diversitat de gènere i per a sensibilitzar la població general. Al departament estan parlant amb idescat per tal d’incorporar-ho als impresos de preinscripció i matrícula.

Ja no només es pregunta als impresos si ets home o dona, sinó que existeix l’opció de posar “no binari”, és a dir, la que marcaria algú que no se sent ni home ni dona. O que, se senti com se senti, no vol explicitar-ho ni etiquetar-se. Que se sent persona.

El fet d’incloure aquesta tercera opció permet a les persones expressar el seu gènere d’una manera no-normativa. No està obligat a conformar-se amb els gèneres binaris (home i dona) i obre la porta a la diversitat.

Us mostrem una notícia de com són els centres que estan posant en pràctica mesures integradores respecte la diversitat de gènere.

http://www.ccma.cat/324/escoles-rainbow-centres-que-integren-la-diversitat-afectiva-i-de-genere/noticia/2860598/