Entrades

Lliurament dels diplomes DELF SCOLAIRE 2018

El passat 13 de febrer 2019 va tenir lloc a l’Institut Français de Barcelona l’acte de lliurament dels diplomes DELF, que certifiquen el nivell de coneixement de llengua francesa.

A la cerimònia van assistir representants del Consorci d’Educació de Barcelona, del Departament d’Educació i del mateix Institut Français.

19 alumnes de francès (segona llengua estrangera) del nostre institut de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat van presentar-se el curs passat a les proves de nivells A2 i B1 amb un 100% d’èxit. Aquests diplomes són reconeguts a tot el món.

En aquest acte es van presentar també els vídeos guanyadors del concurs DELF, un dels quals havia estat elaborat per una alumna del nostre institut.

Aquí teniu la imatge d’alguns dels alumnes que van poder assistir a l’acte.

Taller de crêpes

Tal com demana la tradició francesa al febrer, per la “Chandeleur”, es preparen crêpes.

Així que un any més, amb els alumnes de 4t d’ESO de francès, vam reconvertir el laboratori de ciències en una cuina improvisada i vam cuinar i menjar crêpes.

Bon appétit!

Aquí teniu algunes imatges.

Masterclass de teatre en francès

El passat dimecres 10 d’octubre 2018 els alumnes de 4t d’ESO de francès van participar en una masterclass de teatre en francès dirigida per la Marta Gil Polo, actriu i directora de teatre.

A través d’eines teatrals com l’escalfament corporal, jocs de concentració i d’interacció i entrenament actoral, els alumnes van haver de seguir les instruccions en francès així com utilitzar la llengua.

Per als alumnes va ser una experiència positiva i van viure una classe diferent on tothom va haver de participar de manera activa.

L’auxiliar de conversa de francès

Donem la benvinguda a la Ludivine Verhaeghe, la Lulú, l’auxiliar de conversa de francès. La Lulú és francesa i ve de la ciutat de Lille.

Ha arribat a principis d’octubre  i fins pràcticament final de curs estarà amb nosaltres per ajudar-nos a treballar i millorar l’expressió oral dels alumnes de francès; de vegades estarà a l’aula amb la professora de francès i d’altres en grups reduïts d’alumnes.

Estem molt contents de poder gaudir de la seva feina i pensem que en traurem molt de profit.

Li desitgem una bona estada entre nosaltres.

Parlons Français!

El passat divendres 18 de març 2016 els alumnes de francès de 2n i 3r d’ESO van realitzar una activitat d’expressió oral en forma de speed-dating amb els alumnes de Quatrième estudiants d’espanyol del collège Victor Hugo de Lassay Les Châteaux al departement de la Mayenne (al nord de la regió Pays de la Loire) de visita a Barcelona.
Els alumnes ja es coneixien “virtualment” perquè en els mesos anteriors s’havien enviat presentacions escrites i vídeos. En aquesta jornada els nois i noies van conversar –cadascú en la llengua de l’altre- durant quasi dues hores tot canviant de company o companya cada cinc minuts, van gaudir d’un pica-pica preparat pels nostres alumnes i van passar una estona al pati tot xerrant o jugant a futbol.
Una classe diferent que els va permetre practicar tot allò après a l’assignatura de francès. Seguirem en contacte. Au revoir et à bientôt!

Imma Cisa

Seminari de Francès

Lliurament diplomes DELF 2015

El passat 26 de novembre 2015 va tenir lloc l’acte de lliurament de diplomes de les proves DELF scolaire 2015 (Diplôme d’Études en Langue Française) a la sala d’actes de l’Institut Français de Barcelona. En aquest acte es van lliurar els diplomes a més d’un centenar d’alumnes de secundària i Batxillerat del Consorci d’Educació de Barcelona i dels Serveis Territorials de Barcelona comarques, amb l’assistència d’autoritats acadèmiques i diplomàtiques.
Per part de l’Institut L’Alzina hi van poder assistir set alumnes (dels tretze que s’havien presentat a les proves) acompanyats de la professora de francès i d’alguns familiars dels i les alumnes. Enhorabona a tots ells i elles pels bons resultats.

Imma Cisa
Seminari de francès

Resultats dels examens DELF Scolaire

Resultats examens DELF Scolaire
Una vegada més, volem felicitar els alumnes de francès que es van presentar a finals d’abril i principis de maig a l’examen oficial DELF Scolaire. De primer de Batxillerat, hi havia quatre alumnes que es van presentar al nivell B1 i de 4t d’ESO, 9 alumnes que es van presentar a l’A2.
Tots ells i elles van aprovar i amb resultats molt bons.
Félicitations et bon été!

Résultats examen DELF Scolaire A2 – B1

Logo_DELF-DALF-fb241Nous voudrions féliciter à tous nos élèves de français (deuxième
langue étrangère) qui ont réussi l’examen du DELF Scolaire passé au
mois de mai. Le taux de réussite a été du 100%.
Onze élèves de 4e ESO ont passé le DELF A2 et trois élèves de 1e
Batxillerat le DELF B1. Cette année les examens se sont organisés en
collaboration entre le Service de Coopération et d’Action Culturelle
de l’Ambassade de France et le Departement d’Ensenyament de la
Generalitat.
Ces résultats nous encouragent à continuer à travailler et apprendre.
Félicitations à toutes et à tous.

Imma Cisa

Departament de Llengües estrangeres

ATELIER CUISINE

Malgré que la tradition dit qu’il faut préparer des crêpes pour la
Chandeleur (le 2 février), en classe de 4e d’ESO nous avons décidé de
fêter la fin de l’année scolaire avec un atelier cuisine.
Nous avons transformé le laboratoire de sciences en cuisine
improvisée. On a distribué la recette et toute la classe a pu préparer
et manger des crêpes. Les crêpes qui ont eu le plus de succès étaient
les crêpes au Nutella.
Maintenant ils et elles pourront vous les préparer à la maison.

Voici quelques images.

 

Imma Cisa

Departament de Llengües estrangeres