Entrades

4rt Passeig per l’Educació Pública del districte de Sant Andreu

Us volem anunciar la celebració del 4rt Passeig per l’Educació Pública del districte de Sant Andreu, el matí del proper diumenge 24 de febrer als Jardins d’Elisa Garcia (entre Plç d’Orfila i Plç de Can Fabra).

Aquest acte, organitzat per la Coordinadora d’AMPA/AFA d’escoles públiques de Sant Andreu (amb la col·laboració del l’Ajuntament i la FAPAC), pretén per una banda, visualitzar i posar en relleu els valors intrínsecs de la xarxa pública d’escoles i les seves associacions de famílies, i per l’altra donar informació dels processos preinscripció i matriculació a les escoles i instituts públics del districte per a facilitar-ne la seva tria i accés.

En aquest acte hi haurà espais per parlar directament amb membres de les AMPA/AFA de les escoles del districte i amb membres de la FAPAC (Federació d’AMPA/AFA de tota Catalunya) per resoldre dubtes o neguits envers tot el que implica l’educació i escolarització de les vostres filles i fills, així com espais d’informació específics sobre els valors de la Inclusió i la Coeducació en l’educació. Tot plegat mentre els infants podran gaudir d’animacions i espectacles a l’aire lliure.

El programa d’activitats previst és:

11:00h. Tabalers (Turó Samba de l’escola Turó Blau i els tabalers de l’escola Molí de Finestrelles)

11:30h. Música (a càrrec de la Coral 6:12)

12:00h. Tabalers (Siroko de l’escola Congrés-Indians)

12:15h. Contacontes (a càrrec de Blai Sanabre)

13:00h. Espectacle “Contes desexplicats: Què passaria si la rateta no volgués escombrar més l’escaleta i decidís passar les hores llegit a la biblioteca?” (a càrrec de Vivim del Cuentu)

14:00h. Cloenda

Sant Jordi 2016

La celebració de Sant Jordi ha estat especial per a l’institut. Més enllà de l’acte de lliurament de premis literaris s’han organitzat múltiples activitats. D’una banda, es van proposar diversos tallers per a l’alumnat d’ESO: taller de magdalenes, joieria, postals, fundes de mòbils,punts de llibre, balls tradicionals, activitats esportives i gimcana matemàtica.
D’altra banda, al passadís central que separa l’institut de l’escola Ferran i Clua, vam poder gaudir de la nostra Rambla: venda de roses i llibres, crepes, xocolata desfeta i música en viu.  Totes aquestes activitats van anar a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO i de la col·laboració desinteressada d’alumnes de segon de Batxillerat.
Mentre la Rambla era ben viva, els alumnes de Primer de Batxillerat van assistir al recital del poeta , que va mostrar-nos la seva faceta més humorística  i els va ensenyar diferents tècniques per arribar a la construcció del poema.
Esperem que aquesta Jornada es repeteixi any rere any i per comprovar l’èxit d’aquesta celebració us en deixem el testimoni fotogràfic.

 

Carnestoltes 2016

Com ja sabeu el Carnestoltes és una celebració que pertany al calendari lunar.
Per aquest motiu, és una festa mòbil que se celebra set setmanes després de
la primera lluna plena, passat el solstici d’hivern.
Enguany el Carnaval  ha arribat a l’ Alzina carregat de barrufets, dimonis, xeics
àrabs, obrers, superwomen , una llagosta,  jòquers,  mims, i d’ altres disfresses súper
imaginatives i originals.
Mireu aquestes fotografies  i comproveu-ho vosaltres mateixos!

Text i Fotografies : Felisa Pérez

 

Sant Jordi 2015

Enguany, la celebració de Sant Jordi ha estat especial per a l’institut. És el primer cop que més enllà de l’acte de lliurament de premis literaris s’han organitzat múltiples activitats. D’una banda, es van proposar diversos tallers per a l’alumnat d’ESO: taller de magdalenes, joieria, postals scrap, punts de llibre, balls tradicionals, activitats esportives i gimcana matemàtica.

D’altra banda, al passadís central que separa l’institut de l’escola Ferran i Clua, vam poder gaudir de la nostra Rambla: venda de roses i llibres, crepes, xocolata desfeta i música en viu.  Totes aquestes activitats van anar a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO i de la col·laboració desinteressada d’alumnes de segon de Batxillerat. A més, es va fer una representació teatral d’una escena de Terra Baixa, la versió musicada d’un poema i la projecció de booktràilers de la novel·la Wonder.

Mentre la Rambla era ben viva, els alumnes de Primer de Batxillerat van assistir al recital del poeta Josep Pedrals, que va mostrar-nos la seva faceta més humorística  i els va ensenyar diferents tècniques per arribar a la construcció del poema.

Esperem que aquesta Jornada es repeteixi any rere any i per comprovar l’èxit d’aquesta celebració us en deixem el testimoni fotogràfic.

 

Carnestoltes 2015

Divendres 13 de febrer vam celebrar el carnestoltes a l’Alzina. Els alumnes van desfilar lluint les seves disfresses i a més van cantar i ballar unes coreografies espectaculars!
Moltes gràcies a tots per la vostra participació.

DSCN4573

 

 

 

 

Carnestoltes 2014

A l’ Alzina van celebrar el passat dia 28 de Febrer el Carnestoltes.

Com ja sabeu  el Carnaval és una celebració que pertany al culte lunar, per això canvia cada any de dates.

L’origen d’ aquesta celebració sembla probable que siguin les festes paganes, com les que es realitzaven en honor a Bacus, el déu del vi, les saturnals i les lupercals romanes, o les que es realitzaven en honor del bou Apis a Egipte.

Segons alguns historiadors, els orígens d’aquesta festivitat es remunten a les antigues Sumèria i Egipte, fa més de 5000 anys, amb celebracions molt semblants en l’època de l’Imperi Romà, des d’on es va expandir el costum per Europa, sent portat a Amèrica pels navegants espanyols i portuguesos a partir del segle XV.

Doncs bé, desprès d’ aquesta breu lliçó d’ història ,us deixem unes quantes fotos del que va ser el nostre particular Carnestoltes…

Fotografia Felisa Pérez