Entrades

Sant Jordi 2016

La celebració de Sant Jordi ha estat especial per a l’institut. Més enllà de l’acte de lliurament de premis literaris s’han organitzat múltiples activitats. D’una banda, es van proposar diversos tallers per a l’alumnat d’ESO: taller de magdalenes, joieria, postals, fundes de mòbils,punts de llibre, balls tradicionals, activitats esportives i gimcana matemàtica.
D’altra banda, al passadís central que separa l’institut de l’escola Ferran i Clua, vam poder gaudir de la nostra Rambla: venda de roses i llibres, crepes, xocolata desfeta i música en viu.  Totes aquestes activitats van anar a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO i de la col·laboració desinteressada d’alumnes de segon de Batxillerat.
Mentre la Rambla era ben viva, els alumnes de Primer de Batxillerat van assistir al recital del poeta , que va mostrar-nos la seva faceta més humorística  i els va ensenyar diferents tècniques per arribar a la construcció del poema.
Esperem que aquesta Jornada es repeteixi any rere any i per comprovar l’èxit d’aquesta celebració us en deixem el testimoni fotogràfic.

 

Carnestoltes 2016

Com ja sabeu el Carnestoltes és una celebració que pertany al calendari lunar.
Per aquest motiu, és una festa mòbil que se celebra set setmanes després de
la primera lluna plena, passat el solstici d’hivern.
Enguany el Carnaval  ha arribat a l’ Alzina carregat de barrufets, dimonis, xeics
àrabs, obrers, superwomen , una llagosta,  jòquers,  mims, i d’ altres disfresses súper
imaginatives i originals.
Mireu aquestes fotografies  i comproveu-ho vosaltres mateixos!

Text i Fotografies : Felisa Pérez

 

Sant Jordi 2015

Enguany, la celebració de Sant Jordi ha estat especial per a l’institut. És el primer cop que més enllà de l’acte de lliurament de premis literaris s’han organitzat múltiples activitats. D’una banda, es van proposar diversos tallers per a l’alumnat d’ESO: taller de magdalenes, joieria, postals scrap, punts de llibre, balls tradicionals, activitats esportives i gimcana matemàtica.

D’altra banda, al passadís central que separa l’institut de l’escola Ferran i Clua, vam poder gaudir de la nostra Rambla: venda de roses i llibres, crepes, xocolata desfeta i música en viu.  Totes aquestes activitats van anar a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO i de la col·laboració desinteressada d’alumnes de segon de Batxillerat. A més, es va fer una representació teatral d’una escena de Terra Baixa, la versió musicada d’un poema i la projecció de booktràilers de la novel·la Wonder.

Mentre la Rambla era ben viva, els alumnes de Primer de Batxillerat van assistir al recital del poeta Josep Pedrals, que va mostrar-nos la seva faceta més humorística  i els va ensenyar diferents tècniques per arribar a la construcció del poema.

Esperem que aquesta Jornada es repeteixi any rere any i per comprovar l’èxit d’aquesta celebració us en deixem el testimoni fotogràfic.

 

Carnestoltes 2015

Divendres 13 de febrer vam celebrar el carnestoltes a l’Alzina. Els alumnes van desfilar lluint les seves disfresses i a més van cantar i ballar unes coreografies espectaculars!
Moltes gràcies a tots per la vostra participació.

DSCN4573

 

 

 

 

Carnestoltes 2014

A l’ Alzina van celebrar el passat dia 28 de Febrer el Carnestoltes.

Com ja sabeu  el Carnaval és una celebració que pertany al culte lunar, per això canvia cada any de dates.

L’origen d’ aquesta celebració sembla probable que siguin les festes paganes, com les que es realitzaven en honor a Bacus, el déu del vi, les saturnals i les lupercals romanes, o les que es realitzaven en honor del bou Apis a Egipte.

Segons alguns historiadors, els orígens d’aquesta festivitat es remunten a les antigues Sumèria i Egipte, fa més de 5000 anys, amb celebracions molt semblants en l’època de l’Imperi Romà, des d’on es va expandir el costum per Europa, sent portat a Amèrica pels navegants espanyols i portuguesos a partir del segle XV.

Doncs bé, desprès d’ aquesta breu lliçó d’ història ,us deixem unes quantes fotos del que va ser el nostre particular Carnestoltes…

Fotografia Felisa Pérez

Comparteix el teu Halloween

Ets dels que celebren Halloween amb disfresses, caramels, carbasses i molta molta por?

Carbassa

Si és així envia’ns una foto a tv@alzina.cat abans del 15 de novembre i la mostrarem a tots en la televisió del vestíbul.

Sant Jordi 2013

Aquí us deixem unes quantes imatges de la  diada de Sant Jordi 2013.

Enguany hem rendit homenatge a tres grans escriptors i pensadors: Salvador Espriu , Albert Camus i José Luis Sampedro. Les parets dels passadissos del nostre centre s’han decorat amb cites i referències  de tots tres.

Els punts de llibres i les instantànies  del Concurs de Fotografia  han guarnit el vestíbul.

La celebració va tenir una mica de tot: música, cançons, ball, l’ atorgament dels premis literaris en les diferents categories i llengües, així com el reconeixement d’ aquells alumnes que han portat el nom de l’ Alzina molt alt( en el cas de  matemàtiques , a les proves Cangur, el concurs Fonix , en llengua anglesa i l’ Olimpíada de Física).

Hem encetat una nova categoria: la de relats amb temes de Ciència.

Només ens resta agrair la col·laboració de tots aquells que han fet possible aquest esdeveniment,  essència de la nostra cultura i de la nostra identitat.

 

 Fotos Felisa Pérez

Celebrem el carnestoltes

El divendres 8 de febrer vàrem celebrar la festa de Carnaval. Aquestes diades ens permeten sortir de la rutina de classes i lliçons i ens ajuden a conèixer-nos millor. Aquest any, part del professorat es va animar a representar l’enterrament de l’Ensenyament Públic.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/JmTwmqGGMgo” playlist=”festes, carnaval” border=”1″ color=”white” autohide=”0″ fs=”1″]

La música del muntatge és música lliure de drets d’autor. Segur que, entre l’alumnat, n’hi ha que domina millor el tema audiovisual. Us animem a presentar-vos voluntaris per tal que les produccions siguin vostres… A la pròxima segur que sí.

Horari Sant Jordi 2011

Amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, divendres 29 d’abril, l’horari serà:

• 8.30 – 11.30 h. Classes segons horari habitual
• 11.30 – 12.00 h. Esbarjo
• 12.00 – 14.00 h. Celebració Diada

La celebració tindrà lloc a:

Teatre de l’Associació de veïns Congrés-Indians
c/Felip II, 222.

En acabar la festa, l’alumnat marxarà directament cap a casa.

Horari Carnaval 2011

El pròxim divendres dia 4 de març, l’institut celebrarà la festa de Carnaval.

Per aquest motiu, l’horari serà el següent:

  • 8.30  / 11.30 h.: Classes segons horari habitual
  • 11.30  / 12.00 h.: Esbarjo
  • 12.00  / 13.30 h.: Festa i concurs de disfresses
  • 13.30   / 14.00 h.: Neteja (comissió d’alumnes)

És per això que l’activitat acadèmica  de l’alumnat de l‘ESO acabarà a les 13’30 h.

La participació de l’alumnat de batxillerat és voluntària. Per tant, hi haurà alumnes que acabaran la seva activitat docent a les 11.30 h.

L’equip directiu