Entrades

Enhorabona, Mayra (guanyadora del 1r Premi Jove de Còmic Sant Martí)

escanear0002 escanear0003 escanear0004 escanear0005

 

El passat mes de novembre La MAYRA VIVES de 4t B va ser guanyadora del 1r premi de categoria B(menors de 16 anys)del II PREMI JOVE DE CÒMIC SANT MARTÍ PER A LA PREVENCIÓ I ERRADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.

El 29 de novembre vam assistir a l’acte de lliurament dels premis a l’auditori de Sant Martí. L’acte va ser molt maco i emotiu. la Mayra va guanyar un lot de material gràfic valorat en 200 euros, un lot de còmics i un curs intensiu a l’escola Joso.

Volem felicitar a la Mayra en nom de tot l’institut i animar-la a continuar amb la seva passió.

ENHORABONA MAYRA!!!!

Departament de dibuix

Felicitats, Laia!!!

Aquest matí, a la sala del Consell de Cent de l’Ajuntament de Barcelona s’ha fet entrega dels premis atorgats als guanyadors dels Jocs Florals de Barcelona.

La Laia Fernández, de 1r de batxillerat, ha guanyat en la categoria de prosa (d’ensenyament post obligatori). Moltes felicitats!

 

 

Matemàtiques en família

Si cliqueu l’enllaç podeu trobar informació i propostes interessants (concursos, lectures, conferències….).  És el primer butlleti de l’ABEAM, l’Associcació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les Matemàtiques.

Animeu-vos!!

1

 

 

 

Sant Jordi 2016

La celebració de Sant Jordi ha estat especial per a l’institut. Més enllà de l’acte de lliurament de premis literaris s’han organitzat múltiples activitats. D’una banda, es van proposar diversos tallers per a l’alumnat d’ESO: taller de magdalenes, joieria, postals, fundes de mòbils,punts de llibre, balls tradicionals, activitats esportives i gimcana matemàtica.
D’altra banda, al passadís central que separa l’institut de l’escola Ferran i Clua, vam poder gaudir de la nostra Rambla: venda de roses i llibres, crepes, xocolata desfeta i música en viu.  Totes aquestes activitats van anar a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO i de la col·laboració desinteressada d’alumnes de segon de Batxillerat.
Mentre la Rambla era ben viva, els alumnes de Primer de Batxillerat van assistir al recital del poeta , que va mostrar-nos la seva faceta més humorística  i els va ensenyar diferents tècniques per arribar a la construcció del poema.
Esperem que aquesta Jornada es repeteixi any rere any i per comprovar l’èxit d’aquesta celebració us en deixem el testimoni fotogràfic.

 

Carnestoltes 2016

Com ja sabeu el Carnestoltes és una celebració que pertany al calendari lunar.
Per aquest motiu, és una festa mòbil que se celebra set setmanes després de
la primera lluna plena, passat el solstici d’hivern.
Enguany el Carnaval  ha arribat a l’ Alzina carregat de barrufets, dimonis, xeics
àrabs, obrers, superwomen , una llagosta,  jòquers,  mims, i d’ altres disfresses súper
imaginatives i originals.
Mireu aquestes fotografies  i comproveu-ho vosaltres mateixos!

Text i Fotografies : Felisa Pérez

 

Fem Matemàtiques 2012 – 2a fase

Participants 2a fase Fem Matemàtiques 2012

Els germans Roger i Gerard Hereter, el Nil Tomàs i el David Soriano van ser seleccionats i, en conseqüència, van participar a la 2a fase del concurs Fem Matemàtiques que organitza anualment la FEEMCAT (Federació per l’ensenyament de les Matemàtiques de Catalunya).

Enguany, aquesta festa de la resolució de problemes es va celebrar el passat dissabte dia 14 a l’Institut Pedraforca de L’Hospitalet del Llobregat.

La nostra felicitació als quatre pel seu esforç i talent i per haver portat un cop més el nom de L’Alzina a aquesta trobada.

Fem Matemàtiques 2011 Fase final de Catalunya

Dissabte 28 de maig s’ha celebrat a Terrassa la fase final de Catalunya del concurs de resolució de problemes Fem Matemàtiques 2011.

Com deveu saber, el Manel Fernàndez de 1r ESO D, ha participat després de superar les dues fases anteriors.

I no només ha participat sinó que amb el grup al qual ha estat adscrit ha aconseguit el premi en la modalitat de grups corresponent al nivell de 1r ESO.

The “Fourth English Competition for Catalan Schools” (The Fonix 2011)

The “Fourth English Competition for Catalan Schools” (The Fonix 2011)

 

We would like to congratulate Marlene Rivero Bartolomé, a first of Batxillerat student, who has classified the second in the final stage in the “4th English Competition for Catalan Schools”.

The Awards Ceremony will be held on May 27th where she will be given the prize she has won: a stay in an English Summer Camp in Catalonia.

Good job, Marlene! We are proud of you!!

For further information www.concurs-angles.info

English Department

 

Concurs de lectura en veu alta

El passat dia 2/5/2011 va tenir lloc, al cosmo caixa de Barcelona, el 7è Concurs de lectura en veu alta en llengua catalana.
El nostre Centre va participar amb l’alumna Aurembiaix Ainsa, de 2n ESO C.
Aquest concurs se celebra a tota Catalunya. Enguany hi participen dues-centes vint-i-cinc escoles.
Aquí teniu les imatges…

Felisa Pérez

Celebració de la diada de Sant Jordi

Tot i que la festivitat de Sant Jordi va coincidir amb les vacances de Setmana Santa, a l’institut no vam voler renunciar a celebrar-la. La festa va tenir lloc divendres 29 d’abril.

Amb molta antelació, es van convocar els tradicionals concursos literaris, de lectura, d’ortografia i de disseny de punts de llibre. I es va decorar el centre amb una exposició d’etimologies d’antropònims.

A més a més del lliurament dels premis, vam assisitir a la interpretació de números còmics, teatrals i de màgia.

I, donat que a final de curs es jubilaran sis estimats professors i profesores de l’institut, tota la comunitat de L’Alzina va aprofitar un dia tan especial per retre’ls un petit homenatge.