Entrades

CANGUR ’17

El passat dijous, 16 de març, una part del nostre alumnat d’ESO i Batxillerat han participat en la prova CANGUR de matemàtiques.
Els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO han realitzat la prova en el Centre. Han participat 12 alumnes de cada nivell, tot i que hi havia molts més que hi volien participar!
Els 6 alumnes de 4t, 21 de 1r de Batxillerat i els 7 de 2n de Batxillerat han anat fins a l’Institut d’Estudis Catalans, situal al carrer del Carme i un cop acabada l’activitat i menjat l’entrepà que van donar als participants, van tornar al Centre caminant i descobrint alguns llocs de la nostra ciutat que alguns alumnes desconeixien i situaven en el mapa de la ciutat.
Tal com va manifestar l’alumnat que hi va participar, va ser un temps molt agradable i divertit treballant les matemàtiques, per l’alumnat i també hi podem afegir d’aquest sentiment al professorat del departament de matemàtiques i l’alumnat del màster de pedagogia que va participar en aquesta activitat.

Departament de matemàtiques
INS L’Alzina

Cangur ’16

Aquest dijous 7 d’abril l’Alzina ha tornat a participar al Cangur amb la novetat de que per primer cop han pogut participar els alumnes a 1r i 2n ESO.

35 alumnes de 1r, 2n i 3r ho han fet al propi institut i 49 alumnes de 4tESO i 1r i 2n BAT han anat a les dependències de la UPC (concretament a Arquitectura) on han fet la prova i han tingut un interessant contacte amb el mon universitari.

A l’espera de saber els resultats (que es publiquen poc abans de Sant Jordi) us passem unes fotos dels dos grups i tornem a agrair als alumnes la participació en aquest esdeveniment que aquest any ha passat dels 100.000 alumnes a tot Catalunya.

Departament de matemàtiques

Proves cangur 2015

Aquest passat dijous 19 de març, un grup de 53 alumnes de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de Batxillerat, acompanyats per dos professors del departament i una professora en pràctiques, na Neus Cardoner, van anar fins a la facultat de Física de la UB per participar en la prova matemàtica CANGUR, que és fa el mateix dia a molts països europeus.

Segurament, com tots els anys anteriors, hi haurà bons resultats, perquè tenim un alumnat que, quan s’hi posa, és brillant. Però del que ja estem segurs ara és que va ser un dia fantàstic per les 56 persones que vam gaudir del matí per la zona universitària.

Ser de l’Alzina és una sort!

 

Professorat de matemàtiques

INS l’Alzin

Tercer d'ESO a les Proves Cangur 2014

L’alumnat de tercer d’ESO va participar el dia 20 de març a la Cangur 2014.

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.

La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que per al Cangur-2014 es va celebrar a Edimburg (Escòcia), l’associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa amb representació nacional pròpia i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació. Llavors els participants i les participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per intentar resoldre’ls.

Departament de Matemàtiques