Entrades

Matrícula d’alumnes de batxillerat (nous i del centre)

MATRÍCULA DE PRIMER DE BATXILLERAT

La matrícula de batxillerat (per a tots els alumnes de batxillerat, tant els nous com els alumnes que fan ESO a l’Alzina) serà el mes de juliol (del 4 a l’11).

Reservarem per als alumnes de primer de batxillerat els dies 5 i 6 de juliol de 9.00 a 11.00 del matí  i per als alumnes de segon de batxillerat els dies 7 i 10 de juliol de 9.00 a 11.00 del matí.

Abans de fer la matrícula, cada alumne tindrà una breu entrevista amb la coordinadora de batxillerat o la coordinadora pedagògica.

Aquí teniu la documentació necessària (també la podeu demanar a consergeria):

Informació matrícula batx

Sol·licitud de matrícula batxillerat

AUTORITZACIÓ DE SORTIDES ACADÈMIQUES

compromís soltes 2n BTX

(per a aquells alumnes que repeteixen segon de batxillerat només es matriculen de les assignatures suspeses)

L’horari de secretaria és de nou del matí a dues del migdia.

Visita al refugi antiaeri 232

L’alumnat de 2n. de Batxillerat va visitar el refugi antiaeri 232 de la Plaça del Diamant al barri de Gràcia per l’assignatura d’Història, com exemple dels 1.400 que es van construir a la ciutat. Van veure com la població barcelonina es defensava dels cruels i constants atacs de l’aviació italiana al llarg del 1938, i quines mesures i serveis es van realizar per fer-los front i, d’aquesta manera, anar “teixint la supervivencia”.

 

Pepa Edo

Departament de Ciències Socials

Exposició Art i cinema. 120 anys d’intercanvis

L’alumnat de 2n. de Batxillerat va visitar l’exposició “Art i cinema. 120 anys d’intercanvis” que parla principalment sobre el deute del cinema amb la resta de les arts i sobre la inspiració que el cinema ha significat per a totes les arts visuals. La mostra estava estructurada en nou apartats que permetien fer un tràveling per dècades, des del cinema primitiu fins el cinema digital i la imatge construida.

 

Pepa Edo

Departament de Ciències Socials

Visita al servei de Microscòpia de la UB

L’alumnat de 1r de Batxillerat va fer una visita al servei de Microscòpia de la Facultat de Medicina de l’UB per ampliar els seus coneixements sobre els diferents tipus de microscopis. Van tenir l’ocasió de seguir les explicacions de metges, biòlegs, físics i ajudants de laboratori que treballen conjuntament en l’obtenció, preparació, observació i identificació de diferents tipus de mostres d’organismes, òrgans, teixits, cèl·lules.

M. Antònia Roca

Departament de Ciències Naturals

Problemes a l’Esprint ’17

El dimecres 8 de febrer l’alumnat de batxillerat va participar, com ja és habitual, a la prova de problemes a l’Esprint.

L’activitat de resolució de problemes en línia per a equips de centre, que després va passara anomenar-se Problemes a l’esprint va nèixer l’any 2000, Any mundial de les matemàtiques, com una activitat complementària al Cangur de la SCM, per a alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat. A partir de l’any 2002 l’activitat es va passar a desenvolupa en tres nivells com una activitat convocada conjuntament per SCM i ABEAM. Des de l’any 2003 el tauler de joc té una referència al “no a la guerra”

Departament de matemàtiques

Sessió informativa i Portes Obertes de batxillerat

El dimecres 11 de maig, a les 18:30 h, tindrà lloc, com cada curs, la Jornada de portes obertes per al batxillerat.

Es farà una reunió informativa sobre el tema “I desprès de l’ESO…què? sobre els estudis de batxillerat i la proposta que oferim al centre. Considerem que aquesta informació, afegida a la que es dóna a les tutories, pot ajudar els vostres fills i filles a prendre la decisió més adient de cara a la continuació dels seus estudis.

Us esperem!

Per a una millor organització de la sessió ompliu el formulari.

[Form id=”12″]

Història de l’Art

El dimecres 13 d’abril de 2016 el seminari de Geografia i Història va organitzar una sortida amb l’alumnat que enguany cursa la matèria d’Història de l’Art,  amb l’objectiu d’observar directament un conjunt d’obres d’art que estan incloses en els exàmens de selectivitat ,en la qual vam visitar:
1-El Museu Nacional d’Art de Catalunya, en el que vam fer un recorregut amb guia per les obres de l’època Contemporània i, principalment un “Itinerari Selectivitat”
2-El “ Pavelló alemany” (de Mies van der Rohe) també amb guia
3-L’obra “Dona i ocell” de J. Miró
4-L’exposició temporal “Impressionistes i moderns” a Caixa Fòrum

Aquesta sortida es valora molt positivament ja que l’alumnat pot veure directament aquelles obres que es treballen a classe i tenir així una visió molt més propera de la Història de l’Art en general. També és interessant apropar l’alumnat als museus per tal que pugui esdevenir en un futur una activitat habitual en les seves vides.

Anna Arroyo

Departament de Ciències Socials

Refugi antiaeri 232

L’alumnat de 2n. de Batxillerat va visitar el refugi antiaeri 232 de la Plaça del Diamant al barri de Gràcia per l’assignatura d’Història, com exemple dels  1.400 que es van construir a la ciutat. Van veure com la població barcelonina es defensava dels cruels i constants atacs de l’aviació italiana al llarg del 1938, i quines mesures i serveis es van realizar per fer-los front  i, d’aquesta manera, anar “teixint la supervivencia”.

 

Pepa Edo

Departamement de Ciències Socials

Itinerari urbà pel Poblenou

L’alumnat de 1r. i 2n de Batxillerat de Història Contemporània i de Geografia van realizar un recorregut urbà pel barri del Poblenou, apropant-se a la història del seu passat industrial i a la del seu present.. L’ itinerari a peu va permetre veure l’anomenada ciutat del coneixement o les transformacions urbanes  marcades per la convivència entre les oficines i els equipaments vinculats amb les noves tecnologies i els nous parcs, habitatges, universitats i comerços.

Pepa Edo

Departament de Ciències Socials

Participació a l’olimpíada de clàssiques de la UAB

L’alumnat de 2n de BTX vam participar a la primera olimpíada de clàssiques de la UAB.

L’Abril de Miguel, la Paula Fuentes, la Marina García, l’Edgar Minguillón i la Cristina Sitjà vam ser els sis voluntaris per representar el nostre institut aquesta jornada.

Vam fer un examen d’una hora i mitja consistent en la traducció d’un text i 25 preguntes breus de gramàtica i cultura.

Tots vam participar a la prova de llatí i l’Abril també va participar ala prova de grec.

L’experiència va ser molt enriquidora. Vam anar acompanyats de la nostra professora: Visitación García.

Aquesta prova també ens servirà per preparar les PAU.

Abril de Miguel

Alumna de 2n de BTX