Entrades

Xerrada sobre Bòsnia

En Albert Giró, periodista de l’Associació de fotoperiodistes de Barcelona, va oferir el passat dia 10 una xerrada sobre la Guerra de Bòsnia Herzegovina (1992-1995) a tot l’alumnat de 2n. de Batxillerat. Pretenia donar a conèixer el darrer gran conflicte bèl·lic que ha patit Europa, quan precisament aquest desembre es complien 20 anys de la fi de la Guerra.
La xerrada va suscitar l’interès de l’alumnat per la visió de la guerra en primera persona, per la claredat en la seva argumentació sobre els seus orígens i conseqüències, i per la influència d’aquesta experiència en la seva vida posterior.

 

Pepa Edo

Departament de Ciències Socials

EL REPTE: preparats per resoldre l’enigma?

Amb els alumnes de primer de Batxillerat ens hem endinsat en el món de les avantguardes. Una de les composicions poètiques més famoses de l’avantguardisme és el CAL·LIGRAMA.
El cal·ligrama va ser creat per Guillaume Apollinaire i representa plàsticament, per mitjà de l’escriptura o de la tipografia, un tema que suggereix el del poema.

I quin era l’enigma que vam plantejar als alumnes????
On es troba el cal·ligrama “Les formigues” de Joan-Salvat Papasseit? Desplaça-t’hi i fes-t’hi una foto!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Aquests van ser els alumnes que van assolir el repte: Gerard Hereter, Roger Hereter, Rupinder Kaur, Héctor Iniesta, Cristina Olivera, Jhoselin Ortuño, Isabel Urgell, Pol Rico, Xavi Martínez, Gerard Cervera i Marina Vernet.

Preparant la selectivitat

TV3 es va interessar pels bons resultats del centre a la selectivitat i la clau del seu èxit. Ja comença a ser costum que cada curs es rebi alguna menció per aquests resultats. La clau… la dedicació, el treball i l’esforç per part de tothom.

Dues hores de gravació condensades en un minut i escaig.

Molta sort als que la setmana vinent us examineu.

Graduació 2n de batxillerat

El dimecres 30 de maig es va celebrar la graduació de 2n de BTX.  Va ser un acte entranyable que marca el fi d’una etapa i l’inici d’una altra.

Enhorabona a tots i totes!

 

 

Sortida Barcelona i el Quixot

El passat dia 28 de març del 2011 els alumnes de 1r de Batxillerat, acompanyats dels professors Ignaci de Yebra i Felisa Pérez, juntament amb el Paolo i la Rosa ( que estan fent el Màster de Secundària ) vam fer la ruta del Quixot a Barcelona.

El dia era esplèndid i el professor Yebra ens va deixar bocabadats amb les melodies que havia composat per a anar seguint l´itinerari fixat: platja de la Barceloneta, casa de Cervantes (al Passeig Marítim), impremta Cormelles, Catedral i carreró de Perot lo Lladre. Tot un espectacle, perquè tots hi varen cantar les lletres que també havien estat compostes per a l´ocasió….

Tos van comprendre que a Barcelona, i no a la Manxa, va morir el Quixot, vençut d´ideals, però sense renunciar a l´amor de Dulcinea
Aquí teniu les fotos….