Entrades

Cuines del món

“MEGA CÀTERING A L’ALZINA”

El passat dimarts 18 de desembre, va tenir lloc a la sala de guàrdies de l’institut la Cloenda del taller “CUINES DEL MÓN”, taller portat a terme per alumnat de 3ESO a l’entintat Impulsem, durant el primer trimestre. Familiars dels participants, professorat i d’altres convidats van poder gaudir d’un tastet d’especialitats gastronòmiques de cadasqun dels 5 continents, cuinats pels nois i noies de l’Aula Oberta i del grup ordinari, i que han après amb l’ajut de Cristina, la tallerista.                               

Una delícia!!
Aula oberta i orientació.

Cloenda Oficis a la Ciutat

Dijous 8 va tenir lloc la cloenda dels tallers d’Oficis a la Ciutat del Programa Èxit 2, en el qual han participat alumnes de la nostra Aula Oberta.

Al saló d’actes de l’Associació de Mestres Rosa Sensat ha tingut lloc el lliurament de diplomes després de les intervencions de Marta Comas, directora de l’àrea d’innovació, programes i formació del Consorci d’Educació de Barcelona, i Imma Adell, responsable del programa Èxit 2 de la mateixa àrea.

A l’acte han assistit més de 150 dels 170 alumnes de 25 instituts i centres de Barcelona, juntament amb els professors acompanyants i,naturalment, els responsables d’instituts i entitats que han organitzat els tallers. En acabar l’entrega dels diplomes, hem anat als Jardins Baluard, on els diferents tallers han muntat parades amb la col·laboració dels alumnes, on es realitzaven activitats referides als tallers i hem pogut gaudir d’un pica-pica muntat pels organitzadors de Plats a la Carta.

Enguany, els nostres alumnes han participat en els tallers de Reparació de Bicicletes, Vestit a mida, Plats a la Carta, Pentinat de temporada, Feines a Drassana, Ben Plantada i Ombra aquí, ombra allà. Tots han aprofitat i han gaudit durant l’execució dels tallers i, en algun cas, han trobat o confirmat la seva orientació professional a seguir, en acabar l’ESO. De fet, aquest és un dels principals objectius de la realització d’aquest programa.

Des d’aquí volem agrair la tasca de les diferents entitats que han organitzat els tallers que han acollit els nostres alumnes: Impulsem, Biciclot, Centre de Formació Colomer, Institut de Nàutica. Moltes gràcies als talleristes i, com sempre, gràcies a la oportunitat que ens brinden des d’aquest Programa.

 

Marta Serrano

Tutora Aula Oberta

Cloendes AO

El divendres 12, el dimarts 16 i el dijous 18 de juny l’alumnat de l’AO va assistir als diferents actes de cloenda de les activitats en què ha participat al llarg del curs 14/15.

Cloenda del Grumet, cloenda de les estades a les empreses, cloenda dels oficis a la ciutat totes elles han estat un grat record i una mostra de què l’aprenentatge fora de les aules és molt significatiu.

 

 

Acte de cloenda de Oficis a la ciutat

El dijous 12 es va celebrar l’acte de cloenda dels Oficis a la ciutat. Oficis a la ciutat és una activitat que vol apropar l’alumnat a fer un tast de les habilitats prelaborals i on tenen l’oportunitat de desenvolupar habilitats transversals que els seran molt útils per al seu futur.

Lliurament de diplomes en el museu mar´tim, aperitiu en els Jardins del Baluart i una fantàstica mostra del que han anat treballant. Aquí teniu unes poques fotografies. El nostre agraïment a totes les entitats i a les persones que han i fet, i fan possible, cada curs aquesta interessant activitat.

Passatge de la Robòtica

L’alumnat de l’Aula Oberta de 3r al llarg del primer trimestre ha realitzat el taller “Passatge de la Robòtica”. Aquest taller és un dells taller per a l’èxit escolar que s’ofereixen des de l’Àrea d’Innovació del Consorci d’Educació.

El CEB facilita robots de LEGO Mindstorms durant un trimestre. El taller de robòtica LEGO és una bona eina per, d’una manera molt intuïtiva, despertar en l’alumnat la passió per la ciència, la tecnologia, la programació informàtica, la robòtica, les matemàtiques, la geometria, la física, les estratègies de resolució de problemes, el treball en equip, i molts altres valors i matèries que es poden relacionar de forma transversal.

En paraules dels seus protagonistes “Ens van donar una caixa amb peces de Lego i les instruccions. Amb tot això vam construir un robot. Després, des de l’ordinador dissenyàvem un programa perquè es pogués moure.Si t’agrada és molt fàcil però si no aplica’t al màxim ! Va ser divertit treballar en un projecte tan nou.Per alguns de nosaltres va resultar més fàcil muntar que programar i per altres a l’inrevés.Segur que a tothom que ho faci li agradarà i s’ho passarà tan bé com nosaltres. Aula Oberta 2013 / 2014”

Anna Gayet

Orientació Educativa