Entrades

Decret d’Alcaldia per al qual es garanteix el dret de les persones transsexuals i transgènere i les persones intersexuals

Us informem que el passat dimecres 13 de març es va publicar al BOPB l’aprovació provisional del Decret d’Alcaldia per al qual es garanteix el dret de les persones transsexuals i transgènere i les persones intersexuals a ser tractades i anomenades d’acord amb el nom i el gènere amb els quals s’identifiquen, signat el 27 de febrer.

És per aquest motiu que s’ha obert  un període d’exposició pública de 30 dies hàbils perquè el conjunt de la ciutadania pugui dur a terme aportacions i/o les al.legacions que es considerin oportunes.

Les aportacions s’hauran de realitzar mitjançant instància al registre municipal del 14 de març al 17 d’abril.

Us adjuntem copia del decret provisional i de l’anunci del BOPB , on es fa constar que l’expedient 267/19 romandrà exposat al públic per a la seva consulta de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores a la Direcció de Serveis de Secretaria General de l’Ajuntament de Barcelona (Plaça Sant Miquel, 4-5, l’edifici Novíssim 4a planta).

Decret nom sentit – aprovació inicial 27febrer19

anunci-BOPB130319

Inauguració del nou centre LGTBI de Barcelona

Benvolgudes i benvolguts,

El Centre LGTBI de Barcelona ja és una realitat. Després d’anys de reivindicacions, Barcelona compta amb un equipament públic que serà el punt de referència en l’atenció municipal de la diversitat sexual i de gènere; un espai plural, obert, compartit i inclusiu, adreçat a tota la ciutadania i a les persones lgtbi.

Gràcies a aquest nou equipament, les persones LGTBI disposaran d’un espai d’atenció directa i d’un ampli catàleg de serveis d’informació i orientació. Per al seu funcionament, el Centre LGTBI comptarà amb un equip de professionals multidisciplinari, i el suport i experiència d’entitats LGTBI de Barcelona.

Obrir el Centre LGTBI de Barcelona és un motiu d’orgull col·lectiu i de celebració. Per això estem preparant una Jornada de Portes Obertes que tindrà lloc el proper dissabte 19 de gener, a partir de les 12 h, a la seu del Centre LGTBI, ubicada al número 22 del carrer Borrell. Serà una festa ciutadana que omplirà el Centre d’activitats, tallers i instal·lacions artístiques fins ben entrat el vespre; una eclosió de talent, creativitat i il·lusió per celebrar l’inici d’aquest espai comunitari que neix de l’esforç i el treball de totes i tots.

En nom de l’Ajuntament de Barcelona, i en especial de la Regidoria de Feminismes i LGTBI ens agradaria convidar-te a participar d’aquesta festa popular.

Esperem comptar amb la teva presència.

Salutacions,

Secretaria tècnica del Consell de les Dones de Barcelona
Departament de Promoció dels Drets de les Dones i LGTBI
Ajuntament de Barcelona

Girls Hack Day – Universitat Pompeu Fabra

Girls Hack Day – Universitat Pompeu Fabra

Des de les Enginyeries@UPF, amb la col·laboració de Barcelona Activa de l’Ajuntament de Barcelona, us proposem un Girls Hack Day a la Universitat Pompeu Fabra, emmarcat en el projecte de Foment de la creativitat amb l’ús de les tecnologies: noves activitats per centres de secundària. Convidem a noies (de 14 a 17 anys) a participar en un dels nostres tallers gratuïts a escollir entre els quatre que us proposem.


Inscriu-te al teu! No t’ho perdis!

Tallers: 

Taller 1: Tinta conductiva i arduino

En aquest taller farem servir pintura conductora de l’electricitat com a substitut de cables a un circuit elèctric! Amb una placa d’Arduino i alguns components electrònics (interruptors, buzzers, LEDs…) transformarem els nostres dibuixos en autèntics projectes tecnològics. Vine a posar a prova els teus dons artístics i científics!

Taller 2: Descobrint Internet de les coses

Mitjançant Arduino té com a objectiu oferir als alumnes una primera aproximació pràctica al món de l’IoT. La sessió es basa en la realització d’un miniprojecte per part dels assistents per veure les funcionalitats que pot oferir la plataforma Arduino.

Taller 3: Hack me if you can! Taller de Ciberseguretat

Un dels primers nivells de seguretat a l’hora d’accedir a un sistema és l’autenticació. Aquesta autenticació està sovint suportada per un nom d’usuari i una contrasenya, la qual és important que sigui realment segura per tal d’evitar que sigui descoberta per un atacant que vulgui entrar als serveis que utilitzem. Per això, aprendrem com escollir contrasenyes segures, i quines altres opcions de seguretat hem de considerar.

Taller 4: Sound Catchers

Amb targetes de colors plenes d’endevinalles i amb l’ajuda de gravadores i de micròfons diferents, ens submergeixen en la troballa de sons amagats als llocs més inesperats de la nostra Universitat. Apuntat a buscar sons i a captar-los amb nosaltres! Som Sound Catchers !
 Quan?
Dissabte 19 de maig de 2018.
Hora d’inici del taller: 11:30
Durada de cada taller: 1:30h
Hora de tancament: 13:00
Campus Ciutadella de la UPF
Imprescindible venir acompanyat per un adult.


Organitza: 


Col·labora: