Entrades

El Collell. Tercer dia


Avui tirarem amb arc i parlarem del temps.

I aquesta tarda ja els tindreu tots a casa.

Més fotos!

La discreta enamorada.

lopedevega

El pasado 24 de noviembre los alumnos de 1º de Bachillerato asistieron a la representación de la obra La discreta enamorada, de Lope de Vega en la sala Teatreneu de Barcelona, a cargo de la compañía Regenta Teatro.

Félix Lope de Vega, genio de inagotable creatividad, escribió esta pieza teatral, costumbrista y de enredo, a los 46 años de edad, cuando ya había compuesto más de doscientas obras teatrales.

La facilidad para propiciar situaciones ambiguas, con una maraña de sucesos y engaños, hacen de esta obra su principal atractivo. Fenisa, Leonelo, Belisa y Bernardo, sus personajes principales, se ven envueltos en una trama tan ágil como viva, en la que las relaciones amorosas en ocasiones pueden resultar tan complicadas que necesitan habilidad, iniciativa y arrojo para resolverse.

Fenisa, la discreta enamorada (en la época discreta significaba: hábil, ingeniosa) no sólo contará con las armas de su belleza, sino con las de su inteligencia para procurar el amor que anhela.

Teatro clásico del bueno, bien interpretado y que nos ha dejado un buen sabor de boca.

Felisa Pérez

Departamento de castellano

Problemes a l’Esprint al Museu de Matemàtiques

Avui 26 d’octubre hem estat convidats a la jornada de cloenda de l’activitat “Problemes a l’Esprint” junt amb una dotzena de centres de Catalunya.
L’acte ha tingut lloc al Palau De Can Mercader a Cornellà on està situat el MMACA (Museu de matemàtiques de Catalunya). Els alumnes han gaudit d’una lliçó de benvinguda sobre moviments relatius, han discutit i resolt problemes, trencaclosques i jocs i han visitat les sales del museu manipulant diversos materials.
Després han vingut els parlaments de les autoritats i el lliurament d’obsequis pels diferents centres i s’ha tancat l’acte amb la construcció col·lectiva de cúpules de Leonardo al parc que envolta el palau. Escriurem un article per la revista per informar-vos més àmpliament.
 sdc10028x sdc10036x sdc10044x sdc10066 sdc10072x

T’interessa la robòtica?

Aquest curs tenim la possibilitat d’oferir un taller de robòtica de la mà de l’Adrià Arconada (exalumne de l’institut) i el Yuri Ferri. El taller té un cost econòmic i un horari encara a determinar.

Dimarts 27 i dimecres 28 de 16 a 17 oferiran, en sessions de 1h, unes jornades de portes obertes.

Podeu saber més sobre aquesta activitat en aquest enllaç publicat a El Periódico: Robòtica per a tots i en el vídeo.

Setmana de Sortides!

Els alumnes que ho han aprovat tot al juny han gaudit d’una setmana amb activitats variades: passejada per Collserola, sessió de cinema (als cinemes Maldà), visita al Tibidabo i a l’Open Camp.

Aquí en podeu veure les fotografies.

 

IMG_3961 20160615_124051 2Budellera03IMG_3961

20160615_120127 20160615_120145

El Collell 2016!!!

Ja els teniu a casa altre cop i segur que els vostres fills i filles us hauran explicat que aquests tres dies s’ho han passat d’allò més bé. Han conegut els volcans (els han trepitjat), han explorat la zona, han parlat del temps en anglès, han muntat a cavall, s’han remullat a la piscina, han fet partits de ping pong i de badminton, han parat i desparat taula… La llista seria interminable!

La connexió a internet ens fallava i per això no vam poder publicar les fotografies dia a dia. Aquí les teniu (i també alguns vídeos de la superdiscofashion del Collell, al claustre, amb efectes, jocs de llums i un so excel·lent! ).

I si voleu penjar fotos a l’àlbum per compartir-les amb tothom, seran benvingudes!

Gràcies!

Neu 2016. Tercer dia

Ja els teniu a casa, altre cop!

Deixeu-los dormir molt, que s’ho han ben guanyat!

Moltes gràcies a tots!

logo save the children

Divendres 13 de novembre tot l’Alzina, per tercer any, ens vam desplaçar fins a les pistes  de Can Dragó per fer “Kilòmetres de solidaritat”.

Aquesta activitat es realitza des de fa ja deu anys a molts centres educatius de tota Espanya amb una doble finalitat: despertar entre els més joves un esperit crític i solidari amb les injustícies que afecten els infants (mitjançant activitats fetes a classe) i recaptar fons per defensar els drets dels infants més desprotegits.

A Can Dragó vam realitzar una cursa de relleus i vam gaudir de l’aire i el bon temps en una festa que no només és participativa, sinó que és una mostra de la generositat de tots plegats. Hem recollit mil cent vint euros que seran destinats a la ONG Save the Children, dedicada a garantir els drets de tots els infants d’arreu del món.

Si en voleu saber més d’aquesta ONG…

Gràcies a tots i totes per la vostra participació.

 

Esquiada de segon d'eso (dia 3)

Ens acomiadem de la Cerdanya amb una nevada. Els nois estan cansats, però satisfets. A molts d’ells no els importaria allargar l’estada uns dies més…
Fins al vespre!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els alumnes de primer visiten TV3 i Catalunya Ràdio.

Visita tv3 A i CEl dia 10 de gener els alumnes de 1r A i C vam anar a visitar les instal·lacions de TV3 i Catalunya Ràdio. Quan vam arribar a TV3 ens esperava un guia, el qual ens va acompanyar tant per la televisió com després a la ràdio. El primer que vam visitar va ser la sala de control. Aquesta sala ens va agradar, la vam trobar molt fosca i mecanitzada: plena de material tecnològic, pantalles…


Tot seguit vam entrar al plató del Telenotícies, que ens va semblar molt més petit del que es veu des de casa. A aquest plató, li quedaven pocs dies d’ús i vam poder veure com s’estava preparant el nou plató, que és el que des de fa dies podem veure a la televisió (tot digitalitzat).
També vam visitar els platós del programa Divendres, el del Esport 3 i el de Cuines. El que també va fer molta il·lusió va ser veure la casa dels Súpers.
Abans de marxar de TV3 vam entrar al gran magatzem on hi ha les unitats mòbils.
Després, per anar a Catalunya Ràdio, que es troba al principi de l’Avinguda Diagonal, vam agafar el tramvia blau. Vam poder comprovar que les instal·lacions de Catalunya Ràdio estan molt ben insonoritzades. Entràrem a l’estudi on es grava música en directe. El guia ens va explicar que l’Alicia Keys va gravar una cançó en aquest estudi.
També vam poder fer una prova de so i el que ens va fer molta il·lusió és que vam poder veure com la Mònica Terribes feia en directe el seu programa El matí de Catalunya Ràdio. Les instal·lacions ens van semblar molt més petites del que esperàvem i una mica claustrofòbiques. La visita a aquests mitjans de comunicació ens va agradar molt.

Aquest és el relat de la visita que han elaborat els propis alumnes. La sortida es tornarà a repetir més endavant per als alumnes dels cursos B i D.

Alumnat de la matèria optativa de Mitjans de Comunicació.

1r A i 1r C