Entrades

Vídeo Graduació 2013/17

Aquest any acomiadem al que ha estat la promoció 2013-2017 que ha passat per l’Institut. Acompanyem aquest final d’etapa acadèmica amb un recull de tots i totes que conformen el curs de 4t d’ESO d’aquest any. La ESO ha estat una etapa important en la nostra vida i segur que tots la recordarem.

Guardeu aquest vídeo com a record,

Joan Gas

Alumne de 4t d’ESO

Més Itàlia

Salute a tutti quanti

Itàlia ’17

Ciao! Estiamo bene! Us saludem des de la bella Itàlia!

Baci

Sortida d’Educació Física. 4t d’ESO

El passat mes de novembre l’alumnat de 4t d’ESO va anar als centres municipals esportius de Cotxeres i Can Dragó amb l’objectiu de realitzar diferents tipus d’activitats físiques dirigides com el cycling, la zumba, el body combat o el walking.
Van acabar esgotats, però s’ha van pasar molt i molt bé fent activitat física saludable. Objectiu complert.
Aquells alumnes que ho desitgin poden continuar anant al centre esportiu de Can Dragó pagant una quota reduïda subvencionada per l’institut Barcelona esport.

Víctor Sánchez

Departament d’EF

Sant Jordi 2016

La celebració de Sant Jordi ha estat especial per a l’institut. Més enllà de l’acte de lliurament de premis literaris s’han organitzat múltiples activitats. D’una banda, es van proposar diversos tallers per a l’alumnat d’ESO: taller de magdalenes, joieria, postals, fundes de mòbils,punts de llibre, balls tradicionals, activitats esportives i gimcana matemàtica.
D’altra banda, al passadís central que separa l’institut de l’escola Ferran i Clua, vam poder gaudir de la nostra Rambla: venda de roses i llibres, crepes, xocolata desfeta i música en viu.  Totes aquestes activitats van anar a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO i de la col·laboració desinteressada d’alumnes de segon de Batxillerat.
Mentre la Rambla era ben viva, els alumnes de Primer de Batxillerat van assistir al recital del poeta , que va mostrar-nos la seva faceta més humorística  i els va ensenyar diferents tècniques per arribar a la construcció del poema.
Esperem que aquesta Jornada es repeteixi any rere any i per comprovar l’èxit d’aquesta celebració us en deixem el testimoni fotogràfic.

 

Tallers de “La Guerra Civil Espanyola”

Els dies 26 i 29 d’abril l’alumnat de 4t d’ESO va anar al Museu d’Història de la Ciutat als tallers sobre la guerra civil espanyola. Van treballar en grups de quatre o cinc persones la temática de la Guerra Civil a Espanya a través de la biografia de quatre protagonistes de la contesa:
– En Jaume, voluntari al front.
– En Miquel, mestre,soldat i presoner.
– La Maria, sobreviure a la rereguarda.
– La Teresina, resistència de la població civil.
A partir de fonts primàries – documentals o materials- , els alumnes recreen la vida de cada personatge amb la corresponent visita de l’ espai del museu. Es van mostrar engrescats i van preparar una exposició oral per cada cas tot ficant-se, ells mateixos, en la pell del seu personatge.

Blanca Pallàs

Departament de Ciències Socials.

Neu 2016. Segon dia

Avui els alumnes de segon d’eso han anat a la Molina i han estat practicant esquí i snowboard. Després de dinar encara hi han tornat una estona més.

Ja a l’alberg s’han refet amb una  xocolata calenta i unes galetes.

I ara, ja sopats i empolainats, ballen a la discoteca!

Aquí teniu les fotos del segon dia.

 

Sortida 4t ESO al Cosmocaixa

El dimarts 19 de gener, els alumnes de 4t d’ESO que cursen l’optativa de Física i Química varen anar al COSMOCAIXA. Allà, a part de la visita al Bosc Inundat i la sala de la matèria, vam fer un taller de reaccions químiques que ens va permetre realitzar experiments realment espectaculars. Els alumnes van gaudir molt de la sortida. Una d’elles ha comentat: “Jo ja hi havia anat més vegades però aquesta ha estat una de les millors perquè experimentar amb els companys és més divertit”

Marta Pérez 4A

Proves anuals per completar els ensenyaments d’ESO

Ja s’han convocat les proves anuals per completar els ensenyaments d’ESO.

A l’enllaç hi trobareu tota la informació necessària.

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/escolaritat/serveis-tramits/proves/

Projecte Think Big

El passat dijous 7 de maig els alumnes de Tecnologia i Informàtica van participar en una activitat d’inspiració del projecte Think Big de Telefónica. Van treballar com convertir una idea en un projecte real i com presentar-ho de forma ràpida als altres. Si voleu, podeu presentar les vostres idees per convertir-les en un projecte real a http://preidea.thinkbigjovenes.com.

Luis Rey

Departament de tecnologia