Entrades

Treballant el que són les substàncies pures i les mescles.

En la imatge interactiva (cliceu aquí https://www.thinglink.com/scene/1146747535201665026) podeu veure un resum de la darrera activitat dels alumnes de 2n d’ESO treballant el que són les substàncies pures i les mescles.

Alguns alumn@s que es varen quedar a l’institut durant l’esquiada van preparar un súper mapa de les tècniques de separació treballades i en tornar tots els alumnes de 2n al laboratori han posat en pràctica les tècniques amb mostres problema lliurades a l’atzar.

Sortida CosmoCaixa 2n ESO

L’alumnat de 2n ESO ha visitat el CosmoCaixa de Barcelona per fer dues activitats: un taller sobre la pressió atmosfèrica i una observació del pèndol de Foucault. El dia 30 de gener va ser el torn de 2n A i al taller es van viure moments espectaculars…

Neu 2019

Benvolgudes famílies,

Aquest any la connexió wifi de l’alberg no ens ha permès publicar les fotografies. Us n’enviem un recull i posteriorment afegirem les que ens proporcionaran els monitors d’esquí i de snowboard.

Els vostres fills i filles van aprendre gaudint i ben acompanyats. Felicitats a totes i a tots!

 

Fotos de la sortida

 

 

Sortida neu 2n d’ESO

Els vostres fills i filles ja són a pistes. Neva força i els fa molta il·lusió començar a moure´s!

 

Treballem el Teorema de Pitàgoras a 2n ESO

És una corda egípcia, la feien servir els egipcis per fer angles rectes i encara ara la usen jardiners i paletes. Es basa en un triangle rectangle de costats 3, 4 i 5.

 

Implosió d’una llauna real

Els alumnes de 2n ESO han implosionat llaunes de refresc per observar el diferent comportament de les partícules amb la temperatura. Hem treballat la teoria cineticomolecular observant què poden fer les molècules encara que no les veiem. A més, ho han explicat així de bé


#alalzinaparlemdeciencia

Xerrada de la Marató de TV3

Avui els alumnes de 2n d’ESO han rebut una xerrada de la Marató de TV3. La metgessa Adriana Michavila els ha explicat què és el càncer i que poden fer per prevenir-lo. Li agraïm la seva explicació tan amena i entenedora.

Tingues cura del cor amb l’alimentació

Actualment, els mitjans de comunicació ens bombardegen amb aliments rics en greixos, sal i sucres simples, i en moltes ocasions fomenten la ingesta de racions extremadament grans. A més a més, quan mengem davant la tele (ordinador, tauleta, cine… de pantalles en general) solem prendre aquesta mena d’aliments en grans quantitats. Això ens allunya cada vegada més de l’estil de vida mediterrani i és un medi de cultiu perfecte per al desenvolupament de malalties cardiovasculars.

La imatge següent mostra algunes estratègies per triar millor la mida de les racions.

El Programa SI!

L’alimentació inadequada suposa un factor de risc cardiovascular. L’adolescència és l’època en què s’adquireixen nous hàbits de consum d’aliments, ja que es fan més àpats fora de casa. A més a més, es tendeix a rebutjar les normes tradicionals familiars i es busca més autonomia a l’hora de prendre decisions. Tot això sumat a les influències socials i a les campanyes publicitàries fa que es tendeixi a triar aliments amb excés de greix, de sal o sucres simples i, en general, se solen triar racions d’una mida més gran que les recomanades, fet que predisposa al sobrepès o a l’obesitat. El Programa SI! donarà a conèixer al teu fill estratègies que l’ajudin a tenir una dieta cardiosaludable.

Recorda

La mida del plat sí que importa!: No només s’ha de prestar atenció a la mena d’aliments que consumeixes, sinó també a la ració que prens de cadascun.
Actualment existeixen diverses guies i trucs que ens ajuden a menjar el que realment necessitem. Sabies que es pot utilitzar la mà per calcular la quantitat de carn o verdura que s’ha d’ingerir?

Web recomanada: http://fundacionshe.org/es/cuanto-hay-que-comer-dos-metodos-que-realmente-funcionan-2/

 

Greix dels aliments, benefici o perjudici?:

No tots els greixos són iguals! Tria aliments amb greixos saludables com l’omega-3 i l’omega-6, que es troben al peix blau i a la fruita seca, o l’àcid oleic de l’oli d’oliva.
És important conèixer els beneficis que els greixos ens aporten. Et recomanem que visitis la web de l’AECOSAN, on trobaràs informació molt útil que pots comentar amb el teu fill, ja que treballarà amb aquesta web a classe per aprendre més coses sobre els greixos i la sal.

Web recomanada: http://www.plancuidatemas.aesan.msssi.gob.es/default.htm

«Estereotips NO, gràcies»: La salut és el que importa!

De vegades, quan es vol arribar a l’estereotip de bellesa del moment caiem en hàbits alimentaris poc saludables. Aquests estereotips solen ser modes passatgeres en les quals caiem al llarg de la vida. Mira enrere i veuràs com ha canviat la teva percepció. Et recomanem mirar aquest vídeo que es projectarà a la classe del teu fill perquè el comenteu junts.

Vídeo recomanat: https://www.youtube.com/watch?v=WOIyA-18k2s